Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    SHARK ULTIMATOR

    Märke: Shark Gaming
    CPU: AMD Ryzen 7 7700X Processor
    Moderkort
    : Gigabyte B650 EAGLE AX WIFI DDR5
    Grafikkort:
    ASUS Radeon RX 7700 XT DUAL O12G
    Aggeregat:
    HYDRO K PRO 850W PSU 80+ Bronze
    Hårddisk:
    KINGSTON NV2 1000GB M.2 2280 NVMe SSD
    RAM:
    Kingston Fury Beast DDR5 6000MHz 2x8GB RAM
    Höjd:
    49 cm
    Bredd:
    21,5 cm
    Djup:
    43 cm

    Dyk ner i den spännande världen av gaming med Shark Ultimator, en kraftfull dator byggd för att uppfylla kraven hos även de mest passionerade gamers. Med en imponerande AMD Ryzen 7 7700X-processor och AMD Radeon RX 7700 XT-grafikkort, ger denna dator en oslagbar spelupplevelse.

    SHARK ULTIMATOR

    Specifikationer

    Märke: Shark Gaming
    CPU: AMD Ryzen 7 7700X Processor
    Moderkort
    : Gigabyte B650 EAGLE AX WIFI DDR5
    Grafikkort:
    ASUS Radeon RX 7700 XT DUAL O12G
    Aggeregat:
    HYDRO K PRO 850W PSU 80+ Bronze
    Hårddisk:
    KINGSTON NV2 1000GB M.2 2280 NVMe SSD
    RAM:
    Kingston Fury Beast DDR5 6000MHz 2x8GB RAM
    Höjd:
    49 cm
    Bredd:
    21,5 cm
    Djup:
    43 cm

    Dyk ner i den spännande världen av gaming med Shark Ultimator, en kraftfull dator byggd för att uppfylla kraven hos även de mest passionerade gamers. Med en imponerande AMD Ryzen 7 7700X-processor och AMD Radeon RX 7700 XT-grafikkort, ger denna dator en oslagbar spelupplevelse.

    Shark Ultimator Recension

    Shark Ultimator är inte bara en prestandamaskin, den är också utrustad med en 1000GB SSD M.2-lagring, vilket ger gott om utrymme för alla dina spel, program och filer. Och med Windows 11 Home får du tillgång till de senaste funktionerna och uppdateringarna.

    Så oavsett om du är en erfaren gamer eller bara börjar utforska spelens värld, är Shark Ultimator den perfekta följeslagaren för ditt nästa äventyr. Följ med oss när vi tar en närmare titt på vad denna fantastiska maskin har att erbjuda.

    Design och Byggkvalitet

    Shark Ultimator är en imponerande skapelse som sticker ut i gaming dator-världen, inte bara på grund av dess prestanda utan även genom dess design och byggkvalitet. Låt oss dyka djupare in i dessa aspekter.

    Datorlåda

    Denna dators fysiska utseende är lika imponerande som sin tekniska specifikation. Med sina mått på 49 cm höjd, 21,5 cm bredd och 43 cm djup har Shark Ultimator en robust men ändå kompakt design som passar perfekt för alla spelrum eller arbetsstationer.

    Dessutom är det inte bara storleken på datorlådan som gör den till en stjärna. Den levereras med ett high-end gaming moderkort och RAM med aluminiumskylarprofil, vilket ger både fantastisk prestanda och otroligt utseende. Kombinerat med sitt underhållsfria vattenkylsystem SG BloodFreezer, garanterar det att din maskin alltid håller sig kall under intensiva spelsessioner.

    CPU-Kylning

    Att prata om Shark Ultimators CPU-kylning skulle vara ofullständigt utan att nämna deras Shark Gaming Bloodfreezer 120 CPU-kylare. Den här kraftfulla kylaren ser till att processorerna förblir vid optimal temperatur även när du spelar de mest krävande spelen.

    Den använder en kombination av luft- och vätskekylning för att säkerställa bästa möjliga resultat oavsett belastningen på systemet. Dess tystgående funktion gör att du kan fokusera på ditt spel utan störande ljud.

    Sammantaget är designen och byggkvaliteten hos Shark Ultimator något som verkligen sätter den i en klass för sig själv. Den kombinerar elegans, funktionalitet och hållbarhet till en imponerande gaming dator.

    Anslutningar och Utökbarhet

    När det kommer till anslutningsmöjligheter, är Shark Ultimator en dator som verkligen står ut. Den erbjuder en mängd olika alternativ för att säkerställa att du alltid har den flexibilitet du behöver för ditt spelupplägg.

    Moderkort

    Shark Ultimators moderkort, ASUS PRIME H610M-K D4, är utrustat med ett antal portar som ger dig möjlighet att koppla in allt du kan tänkas behöva. Förutom standardanslutningarna som HDMI och audio jack, har detta moderkort också:

    • 2 x USB 3.2 Gen 1 ports
    • 1 x Type-C
    • 1 x Display port
    • 3 x Audio Jacks
    • 4 x USB 2.0 ports

    Dessa portar ger dig gott om utrymme för alla dina enheter och tillbehör, oavsett om det handlar om mus, tangentbord eller gaming headset.

    Strömförsörjning

    Strömförsörjningen i Shark Ultimator är designad för att hantera de mest krävande spelen på marknaden. Med sin starka strömkanal kan den driva både processorn och grafikkortet utan problem, vilket garanterar stabil prestanda även under långa spelsessioner.

    Sammanfattningsvis erbjuder Shark Ultimator inte bara topprestanda inom gaming men också fantastiska anslutningsmöjligheter och utökbarhet som gör den till ett idealiskt val för alla seriösa gamers därute.

    Prestanda och Användarupplevelse

    För att ge en så rättvisande bild som möjligt av Shark Ultimator gaming dator, har vi på Konsumentvalet utfört både speltestning och testat programvaruprestanda. Vi kan konstatera att denna maskin är byggd för att leverera.

    Speltestning

    Shark Ultimator har satts på prov med några av de mest krävande spelen på marknaden. Tack vare dess AMD Ryzen 7 7700X-processor och AMD Radeon RX 7700 XT-grafikkort, hanterade den alla tester med bravur. Oavsett om det var snabba actionscener eller komplexa visuella miljöer, behöll Shark Ultimator en stabil bildfrekvens utan märkbara prestandafall.

    Detta bekräftades även i populära online-spel som kräver snabb reaktionstid och skarp grafik. Datorns prestanda var imponerande jämn, vilket bidrar till en bättre spelupplevelse och ökar chanserna att vinna matcher.

    Programvaruprestanda

    När det kommer till programvara, levererade Shark Ultimator även här höga resultat. Med Windows 11 Home installerat kunde vi uppleva hur väl operativsystemet integreras med hårdvaran för en smidig användarupplevelse.

    Vi testade också ett antal tunga applikationer såsom Adobe Photoshop och Premiere Pro samt AutoCAD. Trots dessa programvarors krav på systemresurser klarade datorn dem galant utan någon märkbar fördröjning eller prestandaproblem.

    I slutändan är Shark Ultimator en gaming dator som inte bara levererar i spel, utan även vid krävande arbetsuppgifter. Den höga prestanda den erbjuder, oavsett uppgift, gör den till ett utmärkt val för alla som behöver en både kraftfull och pålitlig maskin.

    Fördelar

    Shark Ultimator Gaming Dator har en hel del fördelar som gör den till ett utmärkt val för både seriösa spelare och yrkesverksamma som behöver kraftfull hårdvara. Här är några av de största fördelarna:

    • Den kraftfulla processorn och grafikkortet ger hög prestanda i både spel och krävande programvaror, vilket bevisas genom vår omfattande testning.
    • Med 1000GB SSD M.2-lagring får du snabb åtkomst till dina spel och filer, vilket bidrar till en smidig användarupplevelse.
    • Anslutningsalternativen erbjuder flexibilitet för alla dina enheter och tillbehör.
    • Strömförsörjningen är designad för att klara av intensiva spelsessioner, vilket säkerställer stabil prestanda utan överhettning eller strömavbrott.

    Nackdelar

    Trots Shark Ultimators många fördelar finns det några nackdelar att notera. Det första som har noterats är långsam support och leveranstid från tillverkaren, vilket kan vara frustrerande vid eventuella problem. Slutligen, trots dess kraftfulla specifikationer, kommer inte datorn med en skärm, vilket innebär extra kostnader för konsumenterna.

    Slutsats

    Efter att ha granskat och testat Shark Ultimator gaming dator kan vi säga att det är en imponerande maskin. Med sin kraftfulla processor och grafikkort, samt snabb lagring, erbjuder den högpresterande spelupplevelse. Att den inte levereras med skärm kan vara en nackdel för vissa, men flexibiliteten i anslutningsalternativen väger upp detta.

    Det finns dock utrymme för förbättring när det gäller support och leveranstid som rapporterats vara långsam. Trots detta tror vi att Shark Ultimator kommer tilltala seriösa gamers och användare med krävande behov tack vare dess prestanda och byggkvalitet. Priset kan vara högt för vissa konsumenter men motiveras av de höga specifikationerna.

    Vi hoppas att vår recension hjälpt dig få en klarare bild av vad du kan förvänta dig av Shark Ultimator gaming dator.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik