Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    Samsung Odyssey G9 S49AG950NP

    Märke: Samsung
    Energiklass: G
    Storlek Tum
    : 49
    Paneltyp:
    VA
    Bildförhållande:
    32:9
    Färgstöd:
    1,07 miljarder färger
    Responstid:
    1 ms
    Frekvens: 240 Hz
    Höjd: 56,8 cm
    Bredd:
    114,7 cm
    Djup:
    42,0 cm
    Vikt: 15,6 kg
    Strömförbrukning: 45-180 Watt

    Datablad

    Välkommen till vår djupgående titt på den imponerande Samsung Odyssey G9 S49CG95, en 49-tums kurvad spelmonitor som kommer att förändra ditt sätt att spela. Med sin otroliga upplösning på 5120 x 1440, erbjuder den en spelupplevelse som är lika med att ha två 27-tums 1440p-skärmar sida vid sida. Det ger dig gott om skärmutrymme att använda, vilket gör din spelupplevelse ännu mer givande.

    Samsung Odyssey G9 S49AG950NP

    Specifikationer

    Märke: Samsung
    Energiklass: G
    Storlek Tum
    : 49
    Paneltyp:
    VA
    Bildförhållande:
    32:9
    Färgstöd:
    1,07 miljarder färger
    Responstid:
    1 ms
    Frekvens: 240 Hz
    Höjd: 56,8 cm
    Bredd:
    114,7 cm
    Djup:
    42,0 cm
    Vikt: 15,6 kg
    Strömförbrukning: 45-180 Watt

    Datablad

    Välkommen till vår djupgående titt på den imponerande Samsung Odyssey G9 S49CG95, en 49-tums kurvad spelmonitor som kommer att förändra ditt sätt att spela. Med sin otroliga upplösning på 5120 x 1440, erbjuder den en spelupplevelse som är lika med att ha två 27-tums 1440p-skärmar sida vid sida. Det ger dig gott om skärmutrymme att använda, vilket gör din spelupplevelse ännu mer givande.

    Samsung Odyssey G9 S49AG950NP Recension

    Denna skärm har en fantastisk statisk kontrastförhållande på 2500:1 och en dynamisk Mega DCR, vilket ger dig skarpa och levande bilder. Dessutom stöder den High Dynamic Range (HDR), vilket ger enastående färgåtergivning och detaljer. Och låt oss inte glömma den imponerande uppdateringsfrekvensen på 240Hz, vilket ger en otroligt mjuk och responsiv spelupplevelse.

    Omfattande Översikt

    Efter vår tidigare diskussion om Samsung Odyssey G9 S49CG95, en 49-tums kurvad spelmonitor med enastående upplösning på 5120 x 1440, är det dags att dyka djupare in i de unika funktionerna och priserna för denna toppmoderna teknik.

    Unika Egenskaper

    Samsung Odyssey G9 S49CG95 skiljer sig från mängden tack vare sina exklusiva funktioner. Här är några av höjdpunkterna:

    • AMD FreeSync Premium Pro-teknologi: Denna innovativa teknik säkerställer flytande och responsiv gameplay, utan hackningar eller ryck.
    • 240 Hz uppdateringsfrekvens: Med en så hög frekvens blir varje rörelse på skärmen mjuk som smör, vilket ger dig fördelar i snabbt tempo spel.
    • Inbyggd USB 3.0-hubb: Den här skärmen gör det enkelt att ansluta alla dina enheter direkt till själva displayen.
    • 1000R Kurvad Skärm: Inspirerad av människans öga erbjuder den här designen en mer naturlig och bekväm tittarupplevelse – perfekt för långa spelsessioner.

    Priser och Utmärkelser

    Samsung Odyssey G9 S49CG95 har inte bara fantastiska specifikationer utan även erkänts i branschen för sin prestanda och kvalitet. Det är dock viktigt att nämna att kvaliteten kommer med ett pris. Denna skärm ligger i den högre prisklassen, men när man tar hänsyn till dess avancerade funktioner och prestanda, är det en investering värd att överväga för seriösa gamers.

    Revolutionerande OLED-Display

    OLED och Neo Quantum Processor Pro

    Samsung Odyssey G9 S49CG95 är inte bara en vanlig spelskärm, det är ett verkligt paradigmskifte i hur vi upplever digitala världar. Den utnyttjar kraften i OLED-teknik för att leverera knivskarpa bilder med djupa svarta toner och oändliga kontraster. Detta beror på att varje pixel självutstrålar ljus, vilket eliminerar behovet av bakgrundsbelysning och ger skärmen förmågan att producera absolut svart.

    Men det slutar inte där. Skärmen drivs av Samsungs egen Neo Quantum Processor Pro, en mäktig motor som optimerar färgprestanda och bildbehandling på flygande fart. Denna kombination gör Odyssey G9 till en mästare i färgåtergivning, med 1,07 Miljarder färger (max), NTSC-färgomfånget täcker hela 97.688%, DCI-P3-täckningen når upp till 95% och sRGB-täckningen övertrumfar alla standarder med fantastiska 125%. Dessutom täcker den också Adobe RGB till 92%.

    VESA DisplayHDR 1000

    Odyssey G9 S49CG95 kan stoltsera med VESA DisplayHDR 1000-certifiering, vilket betyder att den stöder High Dynamic Range (HDR). Med HDR kan du njuta av mer verklighetstrogna bilder tack vare högre kontrast mellan de mörka och ljusa områdena på skärmen. Detta ger en mer realistisk bild med rikare detaljer och djup. Kombinerat med skärmens statiska kontrastförhållande på 2500:1 och dynamiska Mega DCR, får du en visuell upplevelse som är svår att matcha.

    För att sammanfatta, här är några av Samsung Odyssey G9 S49CG95:s specifikationer:

    • OLED-display
    • Neo Quantum Processor Pro
    • VESA DisplayHDR 1000-certifiering
    • Statiskt kontrastförhållande: 2500:1
    • Dynamisk Mega DCR
    • Färgåtergivning Max. 1,07 miljarder färger
    • NTSC-färgomfånget täcker 97.688%
    • DCI-P3-täckning upp till 95%
    • sRGB-täckning övertrumfar alla standarder med fantastiska 125%
    • Adobe RGB-täckning upp till 92%.
    Samsung-Q9-Skarm-Dekorativbild

    Fördelar & Nackdelar

    Vi på Konsumentvalet har granskat och testat den här 49-tums spelmonitorn från Samsung. Vi kommer nu att dela med oss av våra tankar om dess fördelar och nackdelar.

    Fördelar

    Samsung Odyssey G9 S49CG95-skärmen erbjuder en rad fördelar som gör den till ett utmärkt val för gamers:

    • Omfattande Skärm: Med en imponerande storlek på 49 tum, ger denna skärm dig allt det skärmutrymme du behöver för att helt uppslukas i ditt spel.
    • Hög Uppdateringsfrekvens: En uppdateringsfrekvens på 240Hz säkerställer mjuka och responsiva spelsessioner, vilket är avgörande för snabba actionspel.
    • Utmärkt Kontrast och Färgåtergivning: Med en statisk kontrastförhållande på 2500:1, dynamisk Mega DCR och HDR-stöd levereras bilder med fantastiska detaljer och djupa svarta toner.
    • Breda Betraktningsvinklar: Vertikala och horisontella betraktningsvinklar på 178 grader innebär att bilden inte försämras även om du tittar på skärmen från sidan.

    Nackdelar

    Även om Samsung Odyssey G9 S49CG95 har många styrkor, finns det också några punkter att beakta:

    • Storlek: Även om skärmens storlek kan vara en fördel för vissa, kan den också vara en nackdel för andra. Du behöver ett ganska stort skrivbord för att rymma denna 49-tums skärm.
    • Pris: Med tanke på dess avancerade funktioner och prestanda, så kostar den självklart mer än andra alternativ på marknaden. För de som är på en budget kan detta vara en avskräckande faktor.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik