Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    Asus TUF Gaming VG249Q1A

    Märke: ASUS TUF
    Energiklass: F
    Storlek Tum
    : 23,8
    Paneltyp:
    IPS
    Bildförhållande:
    16:9
    Färgstöd:
    16,7 miljoner färger
    Responstid:
    1 ms (MPRT)
    Frekvens: 165 Hz
    Höjd: 32,3 cm
    Bredd:
    60,5 cm
    Djup:
    5,7 cm
    Vikt: 3,47 kg
    Strömförbrukning: 22 Watt

    Datablad

    Låt oss kolla in i en värld av livfulla färger och skarpa detaljer med ASUS TUF Gaming VG249Q1A-skärmen. Med en diagonal på 60,5 cm och Full HD-upplösning på 1920 x 1080 pixlar, ger denna skärm en fantastisk visuell upplevelse som tar ditt spelande till nästa nivå.

    Asus TUF Gaming VG249Q1A

    Specifikationer

    Märke: ASUS TUF
    Energiklass: F
    Storlek Tum
    : 23,8
    Paneltyp:
    IPS
    Bildförhållande:
    16:9
    Färgstöd:
    16,7 miljoner färger
    Responstid:
    1 ms (MPRT)
    Frekvens: 165 Hz
    Höjd: 32,3 cm
    Bredd:
    60,5 cm
    Djup:
    5,7 cm
    Vikt: 3,47 kg
    Strömförbrukning: 22 Watt

    Datablad

    Låt oss kolla in i en värld av livfulla färger och skarpa detaljer med ASUS TUF Gaming VG249Q1A-skärmen. Med en diagonal på 60,5 cm och Full HD-upplösning på 1920 x 1080 pixlar, ger denna skärm en fantastisk visuell upplevelse som tar ditt spelande till nästa nivå.

    Asus TUF Gaming VG249Q1A Recension

    Den erbjuder en imponerande snabb svarstid på 1 ms och en uppdateringsfrekvens på upp till 165 Hz, vilket gör att du kan njuta av smidiga och sömlösa spelupplevelser. Dessutom, med ett dynamiskt kontrastförhållande på 100000000:1, kommer du att uppleva djupare svärta och ljusare vita för en mer realistisk bildkvalitet.

    Så, om du letar efter en skärm som kombinerar prestanda, kvalitet och prisvärdhet, kan ASUS TUF Gaming VG249Q1A vara det perfekta valet för dig. Låt oss utforska mer om denna fantastiska skärm i de följande avsnitten.

    Skärm och Visning

    Innan vi tar en djupare dykning in i de tekniska aspekterna kring Asus TUF Gaming VG249Q1A, låt oss först undersöka skärmen och dess visningsfunktioner. Med en Full HD-upplösning på 1920 x 1080 pixlar och en diagonal på 60,5 cm, levererar denna skärm livfulla färger och skarpa detaljer som kommer att ta din spelupplevelse till nästa nivå.

    IPS-panelens Egenskaper

    Asus TUF Gaming VG249Q1A är utrustad med en högkvalitativ IPS-panel. Denna paneltyp är känd för sina breda betraktningsvinklar på upp till 178 grader både horisontellt och vertikalt vilket gör att du kan njuta av klara bilder oavsett från vilken vinkel du ser på skärmen. Dessutom säkerställer den snabba svarstiden på 1 ms MPRT (Moving Picture Response Time) att det inte finns någon märkbar rörelseoskärpa även under intensiva spelsessioner.

    Färgåtergivning och Sanningsenlighet

    Vidare imponerar Asus TUF Gaming VG249Q1A med sin fantastiska färgprestanda. Skärmen stödjer upp till 16,7 miljoner färger som garanterar levande och realistiska bilder vid varje användning. Dessutom har den ett dynamiskt kontrastförhållande på 100000000:1 vilket ger djupa svarta nivåer och ljusa vita toner vilket resulterar i en mer verklig spelupplevelse.

    Kort sagt, oavsett om du är en casual gamer eller en hardcore entusiast, kommer skärmen på Asus TUF Gaming VG249Q1A att uppfylla dina förväntningar med sin överlägsna prestanda och fantastiska bildkvalitet.

    Prestanda och Uppdateringsfrekvens

    Vi på Konsumentvalet är imponerade av prestandan hos ASUS TUF Gaming VG249Q1A. Denna skärm erbjuder inte bara enastående bildkvalitet utan också en imponerande uppdateringsfrekvens och snabb responstid, vilket gör den idealisk för seriösa gamers.

    Förbättrad Spelupplevelse med 165Hz

    ASUS TUF Gaming VG249Q1A kommer med en uppdateringsfrekvens på hela 165 Hz. Detta innebär att bilder uppdateras 165 gånger per sekund, vilket ger otroligt smidiga rörelser i spel. Om du är trött på oskarpa bilder i actionfyllda spel kommer du verkligen att uppskatta denna funktion.

    • Uppdateringsfrekvens: 165 Hz
    • Horisontell uppdateringshastighet: 54 – 162 kHz
    • Vertikal uppdateringshastighet: 48 – 165 Hz

    Responsivitet och Flimmerfri Teknik

    En annan viktig egenskap för gamers är responstiden, och här levererar ASUS TUF Gaming VG249Q1A igen med en svarstid på endast 1 ms (MPRT). Detta minimerar effektivt bildfördröjning och ger dig fördelen när varje millisekund räknas i intensiva spelupplevelser.

    Dessutom använder skärmen flimmerfri teknik för att minska ögonbelastningen under långa spelsessioner. Med ASUS GameVisual Technology kan du också välja mellan olika förinställningar för att optimera bildkvaliteten baserat på det spel du spelar.

    • Responstid: 1 ms (MPRT)
    • Flimmerfri teknik: Ja
    • ASUS GameVisual Technology: Ja

    Kombinationen av hög uppdateringsfrekvens och snabb responstid gör ASUS TUF Gaming VG249Q1A till en utmärkt skärm för alla dina gamingbehov. Den ger dig fördelen i snabba, actionfyllda spel och säkerställer att du inte missar någon detalj i mer grafiskt intensiva äventyr.

    För- och Nackdelar

    Låt oss nu dyka in i de specifika fördelarna och nackdelarna med ASUS TUF Gaming VG249Q1A-skärmen. Det är viktigt att notera att skärmens prestanda kan variera beroende på användarens individuella behov och förväntningar.

    Fördelar

    • Hög uppdateringsfrekvens: Med en hög uppdateringsfrekvens på 165 Hz ger denna skärm en exceptionellt mjuk bild, vilket är avgörande för en optimal spelupplevelse.
    • Snabb svarstid: En snabb svarstid på 1 ms minimerar rörelseoskärpa, vilket gör det möjligt för spelare att reagera snabbare på vad som händer i spelet.
    • IPS-panel: Denna paneltyp erbjuder livfulla färger och breda betraktningsvinklar, vilket bidrar till en mer realistisk bildkvalitet.
    • Flicker-Free teknik: Att minska flimmer hjälper till att minska ögontrötthet under långa spelsessioner, vilket gör det mer bekvämt för användaren.

    Nackdelar

    Trots dess många fördelar finns det några aspekter av ASUS TUF Gaming VG249Q1A-skärmen som kan vara mindre fördelaktiga för vissa användare:

    • Energiklass F: Skärmen har energiklass F, vilket innebär att den kan dra mer ström jämfört med andra modeller i samma kategori.
    • Full HD-upplösning: Även om Full HD-upplösning är adekvat för de flesta, kan vissa användare föredra skärmar med högre upplösning för ännu mer detaljrikedom.

    Vänligen kom ihåg att dessa nackdelar inte nödvändigtvis minskar skärmens totala prestanda och kvalitet. Det handlar snarare om individuella preferenser och krav från varje användare.

    Slutsats

    Efter att ha granskat ASUS TUF Gaming VG249Q1A-skärmens prestanda och funktioner i detalj, kan vi konstatera att den erbjuder betydande fördelar för gamers. Med sin snabba svarstid, höga uppdateringsfrekvens och dynamiska kontrastförhållande ger skärmen en utmärkt spelupplevelse. Dessutom minskar flimmerfri teknik ögonbelastning under långa spelsessioner.

    Men det finns några aspekter att överväga innan köp. Energiförbrukningen klassificeras som F vilket kan vara ett problem för miljömedvetna användare. Dessutom kan Full HD-upplösning vara begränsande för vissa spelare som föredrar högre upplösningar.

    Allt som allt är ASUS TUF Gaming VG249Q1A en stark konkurrent inom gaming skärmar segmentet. Den erbjuder imponerande funktioner till ett rimligt pris, vilket gör den till ett attraktivt val för seriösa gamers.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik