Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    SHARK GAMING UWQHD SKÄRM

    Märke: AOC
    Energiklass: Ingen Information
    Storlek Tum
    : 34
    Paneltyp:
    VA
    Bildförhållande:
    21:9
    Färgstöd:
    16,7 miljoner färger
    Responstid:
    1 ms
    Frekvens: 165 Hz
    Bredd:
    86,3 cm
    Vikt: 7.85 kg

    Datablad

    När vår gamingskärm börjar kännas trött och inte riktigt hänger med, vinklar vi gärna ögonen mot något nytt. Med gamingvärlden som närmast exploderat de senaste åren, kan tillverkare nu massproducera datorskärmar med höga specifikationer och sänka kostnaderna så att vi alla kan njuta av vår gaming som det är tänkt.

    SHARK GAMING UWQHD SKÄRM

    Specifikationer

    Märke: AOC
    Energiklass: Ingen Information
    Storlek Tum
    : 34
    Paneltyp:
    VA
    Bildförhållande:
    21:9
    Färgstöd:
    16,7 miljoner färger
    Responstid:
    1 ms
    Frekvens: 165 Hz
    Bredd:
    86,3 cm
    Vikt: 7.85 kg

    Datablad

    När vår gamingskärm börjar kännas trött och inte riktigt hänger med, vinklar vi gärna ögonen mot något nytt. Med gamingvärlden som närmast exploderat de senaste åren, kan tillverkare nu massproducera datorskärmar med höga specifikationer och sänka kostnaderna så att vi alla kan njuta av vår gaming som det är tänkt.

    Shark Gaming UWQHD Skärm Recension

    En sådan skärm är Shark Gaming UWQHD 165Hz skärm. Denna skärm erbjuder en fantastisk spelupplevelse med sina högupplösta bilder och snabba uppdateringsfrekvens. Dessutom har den blivit ett förstahandsval för många, inte bara för gaming, utan även för arbete, studier och surf. Med sin imponerande kombination av pris, kvalitet och användaromdömen, har den verkligen gjort ett intryck på gamingmarknaden.

    Funktioner och Specifikationer

    Vi tar en närmare titt på de detaljerade specifikationerna för Shark Gaming UWQHD 165Hz skärm. Med dessa funktioner är det ingen överraskning att denna skärm har blivit så populär bland gamers.

    Skärmstorlek och Upplösning

    Shark Gaming-skärmen erbjuder en generös skärmstorlek på 34 tum, vilket ger tillräckligt med utrymme för att verkligen dyka in i spelvärlden. Men vad som verkligen sticker ut är dess upplösning. Denna skärm kommer med en UltraWide QHD-upplösning (3440 x 1440), som inte bara levererar otrolig bildkvalitet utan också ger ett bredare synfält jämfört med standard Full HD-skärmar.

    • Diagonal storlek: 34″
    • Bildförhållande: UltraWide – 21:9
    • Upplösning: UWQHD – 3440 x 1440

    Uppdateringsfrekvens och Responstid

    För gamers är både uppdateringsfrekvens och responstid avgörande faktorer vid valet av monitor. Och här glänser verkligen Shark Gaming-skärmen! Den har en imponerande uppdateringsfrekvens på 165Hz, vilket innebär att bilden uppdateras snabbt – något som kan ge dig övertaget i snabba spel där varje sekund räknas. Dessutom kommer den med en super-snabb responstid på endast 1 ms (MPRT) vilket minimerar bildartefakter och ger en smidig spelupplevelse.

    • Uppdateringshastighet: 165 Hz
    • Responstid: 1 ms (MPRT)

    Kort sagt, Shark Gaming UWQHD 165Hz skärm har alla de specifikationer som krävs för att ge en överlägsen spelupplevelse. Dess storlek och upplösning gör det till ett utmärkt val för dem som söker intensiv immersion, medan dess höga uppdateringsfrekvens och snabba responstid möter behoven hos hardcore-gamers.

    Prestanda och Användarupplevelse

    Efter att ha utforskat de imponerande funktionerna hos Shark Gaming UWQHD 165Hz-skärmen, är det dags att dyka djupare in i skärmens prestanda och användarupplevelse. Vi på Konsumentvalet har noggrant utvärderat dessa aspekter för att ge er en ännu mer detaljerad bild av vad ni kan förvänta er.

    Bildkvalitet och Färgåtergivning

    Shark Gaming UWQHD 165Hz-skärmen skryter med en upplösning på 3440 x 1440 pixlar, vilket ger ett UltraWide Quad HD-format. Detta innebär inte bara otroligt detaljerade bilder utan även ett bredare synfält som gör spelupplevelsen mer fördjupande.

    Men vad skulle all denna detaljkvalitet vara värd utan fantastisk färgåtergivning? Skärmen är utrustad med en VA-panel (Vertical Alignment) som lovar optimal kontrast och kan producera upp till 16,7 miljoner färger! Oavsett om du navigerar genom mörka tunnlar eller kämpar på soliga stränder, kommer både ljusa och mörka scener att se fantastiska ut.

    Speltest och Responsivitet

    Vid test av olika speltyper visade skärmen sig vara extremt responsiv tack vare den blixtsnabba svarstiden på endast 1 ms (MPRT). I snabba spel där varje millisekund räknas, eliminerades effektivt smetar och spökbilder, vilket tillät en smidig spelupplevelse.

    När det gäller uppdateringsfrekvensen på 165Hz, gjorde den rörelserna på skärmen extremt mjuka. Detta är särskilt fördelaktigt i snabba och actionfyllda spel där snabbhet och precision är nyckeln.

    Fördelar och Nackdelar

    Låt oss nu dyka djupare in i fördelarna och nackdelarna med Shark Gaming UWQHD 165Hz-skärmen.

    Fördelar

    • UltraWide QHD-upplösning: Med en upplösning på 3440 x 1440 erbjuder denna skärm fantastisk bildkvalitet, vilket ger spelare en realistisk och fördjupande spelupplevelse.
    • Hög uppdateringsfrekvens och snabb responstid: Skärmens uppdateringsfrekvens på 165Hz tillsammans med en responstid på 1 ms (MPRT) säkerställer smidiga rörelser utan suddighet eller ghosting, vilket är kritiskt för snabba, actionfyllda spel.
    • Bred färgskala: Med sin VA-panel kan denna skärm producera upp till 16,7 miljoner färger för utmärkt färgåtergivning. Detta gör att spelet inte bara ser bra ut, men också känns levande.

    Nackdelar

    Men precis som alla produkter har även Shark Gaming UWQHD-skärmen sina svagheter. Här är några saker du kanske vill överväga innan du köper:

    • Storlek kan vara ett problem för vissa användare: Eftersom den här skärmen är ganska stor (34 tum), behöver du tillräckligt med utrymme på ditt skrivbord för att passa den.
    • Ingen inbyggd högtalare: Om du föredrar att använda skärmens inbyggda högtalare istället för ett separat ljudsystem eller hörlurar, kan det här vara ett problem.
    • Priset är åt det högre hållet: Med tanke på alla dess avancerade funktioner och specifikationer, kommer Shark Gaming UWQHD-skärmen med en lite dyrare prislapp.

    Dessa nackdelar till trots, tror vi fortfarande att de många fördelarna med denna skärm mer än uppväger eventuella nackdelar. Men som alltid rekommenderar vi att du noggrant överväger dina behov och prioriteringar innan du gör ett köpbeslut.

    Slutsats

    Efter att ha noggrant granskat Shark Gaming UWQHD 165Hz-skärmen, har vi kommit fram till följande slutsatser:

    • Skärmens höga uppdateringsfrekvens och snabba responstid gör den idealisk för intensiva spelupplevelser.
    • Den stora storleken och UltraWide QHD-upplösningen bidrar till en imponerande bildkvalitet.
    • Avsaknaden av inbyggda högtalare kan vara en nackdel för vissa användare, men detta kan lösas med externa högtalare.
    • Trots det högre priset, anser vi att kvaliteten och funktionerna som erbjuds väl motiverar kostnaden.

    Som alltid rekommenderar vi på Konsumentvalet att potentiella köpare överväger sina individuella behov och prioriteringar när de bestämmer sig för ett köp.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik