Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    HyperX Cloud III Wireless

    Märke: HyperX
    Bärstil: Huvudband
    Täckning
    : 20 meter (trådlös)
    Hörlurarkänslighet:
    111 dB
    Mikrofon Känslighet: -21,5 dBV
    Frekvens Hörlurar: 10 – 21000 Hz
    Vikt:
    330 gram
    Batteritid:
    Ca 120 timmar
    Laddningstid: 4,5 timmar
    Anslutning: Trådlös med USB-C Adapter
    Anslutningsteknik: 2.4GHz frekvens

    Datablad

    När det kommer till gamingheadset är HyperX Cloud III trådlös ett namn som ofta dyker upp i diskussionerna. Med sin imponerande ljudkvalitet och bekväma design har det snabbt blivit en favorit bland gamers världen över. Men vad är det som gör detta headset så speciellt?

    HyperX Cloud III Wireless

    Specifikationer

    Märke: HyperX
    Bärstil: Huvudband
    Täckning
    : 20 meter (trådlös)
    Hörlurarkänslighet:
    111 dB
    Mikrofon Känslighet: -21,5 dBV
    Frekvens Hörlurar: 10 – 21000 Hz
    Vikt:
    330 gram
    Batteritid:
    Ca 120 timmar
    Laddningstid: 4,5 timmar
    Anslutning: Trådlös med USB-C Adapter
    Anslutningsteknik: 2.4GHz frekvens

    Datablad

    När det kommer till gamingheadset är HyperX Cloud III trådlös ett namn som ofta dyker upp i diskussionerna. Med sin imponerande ljudkvalitet och bekväma design har det snabbt blivit en favorit bland gamers världen över. Men vad är det som gör detta headset så speciellt?

    HyperX Cloud III Wireless Recension

    Vi har testat HyperX Cloud III trådlös för att ta reda på om det lever upp till hypen. Med en batteritid på upp till 30 timmar och en räckvidd på 20 meter erbjuder det en frihet som få andra headset kan matcha. Dessutom är det utrustat med DTS-hörlurar X för en omslutande ljudupplevelse.

    Låt oss dyka djupare in i specifikationerna och se hur detta headset står sig i jämförelse med konkurrenterna.

    Design och komfort

    Ergonomi och Vikt

    När det kommer till ergonomi har HyperX Cloud III gjort framsteg. Med en mjukt vadderad huvudbygel i konstläder får vi en bekväm passform utan tryckpunkter. De är inte bara sköna att ha på sig under långa spelsessioner, men de håller sig också relativt lätta på huvudet.

    • Vikt: 330 gram
    • Huvudbygel: Vadderat konstläder
    • Passform: Justerbar och bekväm för långa sessions

    Trots detta är de inte designade för portabilitet. De kan inte fällas ihop, vilket gör dem svåra att ta med i en väska. Perfekta för vårt hemmabaserade setup, men ingen optimal resepartner.

    Materialkvalitet och Hållbarhet

    HyperX Cloud III levererar vad vi förväntar oss när det gäller byggkvalitet. Med en metallgaffel som håller öronkåporna och en robust aluminiumram är de stabila och tåliga. Öronkåporna är täckta med plast och fauxläder, vilket bidrar till en premium känsla.

    • Ram: Stål och Aluminium
    • Öronkåpor: Plast och fauxläder
    • Mikrofon: Avtagbar och justerbar boom mic

    Även om materialet är av hög kvalitet finns det vissa nackdelar. Notcharna runt yokes kan vara lite lösa och kan förlänga sig om vi inte är försiktiga. Dessutom, som med alla fauxläderprodukter, kommer öronkuddarna att visa slitage över tid.

    Trots några mindre svagheter är detta headset byggt för att tåla regelbunden användning. Det är inte det mest bärbara, men för oss som älskar att stanna hemma och spela kommer det att leverera både komfort och hållbarhet.

    Sammanfattningsvis ger HyperX Cloud III oss både stil och substans. Det är en enhet vi kan förlita oss på för komfort och stabilitet, även om vi kanske får vara lite försiktiga med dess bärbarhet och långvarig användning.

    Funktioner och specifikationer

    Ljudkvalitet

    Ljudkvaliteten hos HyperX Cloud III Trådlös Gamingheadset imponerar verkligen. Vi upplever att ljudet är klart och välbalanserat, vilket gör det perfekt för både spel och musik. Låt oss titta närmare på specifikationerna:

    • Hörlurar kopptyp: Stängd
    • Hörlursteknik: Dynamiskt
    • Anslutningsteknik: Trådlös, 2,4 GHz radiofrekvens
    • Ljudutgångsläge: Stereo
    • Ljudeffekter: DTS-hörlurar X
    • Frekvensrespons: 10 – 21 000 Hz
    • Känslighet: 111 dB
    • Impedans: 64 ohm
    • Membran: 53 mm, Neodymium

    Vi märker en märkbar skillnad vid användning av DTS-hörlurar X. Det skapar en omslutande ljudbild som drar oss rakt in i spelet. Oavsett om vi duckar för fiendens eld eller lyssnar på de subtila ljuden från vår omgivning i spelet, ger detta headset en otrolig ljudupplevelse.

    Mikrofonens kapacitet

    Mikrofonen i HyperX Cloud III är inget annat än imponerande. Den är konstruerad för att säkerställa att vår röst hörs klart och tydligt, viktigt både för spel och videokonferenser. Här är några viktiga specifikationer:

    • Formfaktor: Löstagbar headsetmikrofon
    • Mikrofontyp: Kondensator för elektretmikrofon
    • Operativt läge för mikrofon: Enkelriktad
    • Känslighet: -21,5 dBV/Pa
    • Brusreducerande: Ja

    Den löstagbara mikrofonen gör det enkelt att ta av när den inte behövs. Den enkelriktade kondensatormikrofonen gör att vår röst kommer fram utan störande bakgrundsljud. Perfekt för heta diskussioner under spel eller viktiga möten som kräver tydlig kommunikation. Brusreduceringen har hjälpt oss många gånger, särskilt i bullriga miljöer.

    Användarupplevelse

    Batterilivslängd och laddning

    Med HyperX Cloud III Trådlösa Gamingheadset får vi en riktigt solid batteritid. Headsetet håller upp till 120 timmar på en enda laddning, vilket innebär att vi kan njuta av långa spelsessioner utan att oroa oss för att batteriet ska ta slut mitt i en viktig match. Laddningstiden är också rimlig. På cirka 4,5 timmar är hörlurarna fulladdade och klara för nästa maratonspelandet.

    Laddningsalternativen är enkla och smidiga. Medföljande är en USB-C till USB-A-adapter som gör laddningen snabb och bekväm. Dock skulle en längre laddningskabel vara uppskattad, särskilt om vi planerar att använda headsetet under tiden det laddas. Den bristen är något att ha i åtanke om du ofta spelar längre stunder.

    Gaming och multimedia-prestanda

    När det gäller gaming-prestanda levererar HyperX Cloud III riktigt bra. Ljudkvaliteten är enastående tack vare användningen av DTS-headset X. Vi upplever ett omslutande ljud som gör det lätt att höra fienders fotsteg eller kommunicera med teammedlemmar i realtid. Mikrofonen är också imponerande. Med brusreducering kan vi vara säkra på att vår röst hörs klart och tydligt utan störande bakgrundsljud.

    Förutom gaming är headsetet utmärkt för multimedia. Musik och filmer låter fantastiskt, vilket gör HyperX Cloud III till ett mångsidigt val för både spel och underhållning.

    Specifikationer:

    • Batteritid: Upp till 120 timmar
    • Laddningstid: Cirka 4,5 timmar
    • Anslutning: Trådlös med USB-C adapter
    • Ljudteknik: DTS-headset X
    • Mikrofon: Brusreducerande, avtagbar

    Alla dessa funktioner gör HyperX Cloud III till ett kraftpaket i gamingvärlden, vilket ger oss en fantastisk och pålitlig ljudupplevelse oavsett hur vi väljer att använda det.

    Fördelar

    HyperX Cloud III trådlösa gamingheadset erbjuder många fördelar som gör det till ett utmärkt val för gamers. För det första har det en imponerande batteritid på upp till 120 timmar. Det betyder att vi kan spela länge utan att behöva oroa oss för att ladda.

    Vi uppskattar också den trådlösa räckvidden på 20 meter, vilket ger oss frihet att röra oss utan att förlora anslutningen. Headsetet har en aluminiumram och ett huvudband i konstläder som gör det både hållbart och bekvämt.

    • Batteritid: Upp till 120 timmar
    • Räckvidd: 20 meter
    • Material: Aluminiumram, huvudband i konstläder
    • Ljudeffekter: DTS-hörlurar X
    • Frekvensrespons: 10 – 21 000 Hz

    Den omslutande ljudupplevelsen med DTS-hörlurar X är en annan stor fördel. Det förstärker spelupplevelsen genom att ge oss tydligt och realistiskt ljud. HyperX Cloud III är verkligen designat med gamers i åtanke.

    Nackdelar

    Även om HyperX Cloud III erbjuder många fördelar finns det några nackdelar vi bör nämna. Först och främst är headsetet inte särskilt bärbart. Det kan inte vikas ihop vilket kan vara besvärligt för dem som ofta reser eller behöver packa lätt.

    Slutligen märkte vi att den trådlösa anslutningen kan uppleva störningar i miljöer med mycket elektronik vilket kan påverka spelupplevelsen. En annan aspekt är att det inte finns många färgalternativ vilket kan vara en nackdel för de som vill matcha sin spelutrustning.

    Slutsats

    HyperX Cloud III Trådlösa Gamingheadset erbjuder en hel del för pengarna. Vi älskar den långa batteritiden och den bekväma passformen, särskilt under långa spellessioner. Ljudkvaliteten är utmärkt tack vare DTS-hörlurar X, vilket ger en omslutande upplevelse.

    Några specifikationer att notera:

    • Upp till 120 timmars batteritid
    • 4,5 timmars laddningstid
    • Vikt: 330 gram
    • Dynamisk ljudteknik
    • Trådlös räckvidd som klarar avstånd bra

    Något vi dock saknar är portabiliteten, då headsetet inte kan vikas ihop. Den trådlösa anslutningen fungerar bra, men kan störas i miljöer med mycket elektronik. Sammanfattningsvis är detta ett pålitligt headset för gamers som värderar ljudkvalitet och komfort.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik