Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    SteelSeries Apex Pro TKL 2023

    Märke: Steelseries
    Storleks typ: 100% storlek
    Färg: Svart
    Material
    : Aluminium & Plast
    Anslutning:
    Trådbundet
    Bluetooth:
    Nej
    RGB Belysning:
    Ja
    Tangenter: Utbytersbara, 2-1 åtgärdstangenter
    Bredd: 35,5 cm
    Höjd: 4,2 cm (inklusive tangenter)
    Djup: 12,8 cm
    Vikt: 0,96 kg

    Datablad

    Att hitta rätt tangentbord kan vara en utmaning, men SteelSeries Apex Pro TKL 2023 gör valet enklare. Med sin kompakta design och avancerade mekaniska brytare erbjuder detta tangentbord en oslagbar kombination av prestanda och komfort.

    SteelSeries Apex Pro TKL 2023

    Specifikationer

    Märke: Steelseries
    Storleks typ: 100% storlek
    Färg: Svart
    Material
    : Aluminium & Plast
    Anslutning:
    Trådbundet
    Bluetooth:
    Nej
    RGB Belysning:
    Ja
    Tangenter: Utbytersbara, 2-1 åtgärdstangenter
    Bredd: 35,5 cm
    Höjd: 4,2 cm (inklusive tangenter)
    Djup: 12,8 cm
    Vikt: 0,96 kg

    Datablad

    Att hitta rätt tangentbord kan vara en utmaning, men SteelSeries Apex Pro TKL 2023 gör valet enklare. Med sin kompakta design och avancerade mekaniska brytare erbjuder detta tangentbord en oslagbar kombination av prestanda och komfort.

    SteelSeries Apex Pro TKL 2023 Recension

    Vi har testat flera modeller och funnit att den här versionen verkligen står ut. Oavsett om du föredrar en trådlös eller kabelansluten anslutning, finns det en variant som passar dina behov. Låt oss dyka djupare in i vad som gör SteelSeries Apex Pro TKL 2023 till ett utmärkt val för både spelare och professionella användare.

    Egenskaper

    Materialkvalitet

    När det gäller materialkvalitet råder ingen tvekan om att SteelSeries satsat på det bästa. Tangentbordets topp av serie 5000-aluminium ger en stabil och robust känsla som vi sällan ser i konkurrenterna. Denna metall används även i jetplan, vilket vittnar om dess hållbarhet. Dessutom har tangentbordet Double Shot PBT-keycaps som gör att tangenterna inte bleks och ger en förbättrad skrivkänsla.

    • Toppmaterial: Serie 5000-aluminium
    • Tangenter: Double Shot PBT

    Dessa materialval säkerställer att tangentbordet kan användas intensivt under lång tid utan att förlora sin kvalitet.

    Layout och Design

    Apex Pro TKL 2023 är ett tenkeyless-tangentbord, vilket innebär att det saknar numerisk del och därmed sparar plats på skrivbordet. Designen är både kompakt och ergonomisk, vilket ger mer utrymme för musrörelser och gör tangentbordet lättare att transportera.

    • Format: Tenkeyless (TKL)
    • Ergonomi: Justerbara ben för tre olika lägen (platt, halvt, helt utfällda)
    • Anpassning: 2-i-1 action-tangenter och OLED-skärm för snabb information

    Vi uppskattar särskilt de justerbara benen. De gör att vi kan positionera tangentbordet på ett sätt som minimerar belastning under långa spelsessioner. OLED-skärmen är också en fin touch, där vi kan få GPU-statistik och växla mellan olika profiler.

    SteelSeries Apex Pro TKL 2023 tar verkligen hänsyn till både funktion och form, vilket gör det till ett utmärkt val för både spelare och professionella användare.

    Prestanda Och Användarupplevelse

    Tangentbordets Responsivitet

    När vi pratar om responsivitet är SteelSeries Apex Pro TKL 2023 oöverträffad. OmniPoint 2.0-brytarna levererar en otroligt snabb reaktionstid. Vi upplever en 11 gånger snabbare respons och 10 gånger snabbare aktiveringshastighet jämfört med standardmekaniska tangentbord. Det är som att tangentborden kan läsa våra tankar och omsätta dem till handling på ett ögonblick.

    Den dynamiska aktiveringen och avaktiveringen av tangenterna baserat på deras rörelseavstånd är något vi verkligen uppskattar. Tangenttryck kan anpassas till så lite som 0.1 mm eller en mer traditionell 4.0 mm. Vi kan verkligen skräddarsy vår skrivupplevelse samt spelprestanda utan hinder.

    Steelserie Tangentbord Dekorativbild Funktioner

    Mjukvara och Anpassningsmöjligheter

    En annan aspekt som gör SteelSeries Apex Pro TKL 2023 imponerande är dess mjukvara och anpassningsmöjligheter. Genom SteelSeries Engine-appen kan vi enkelt justera inställningarna och skapa vår egen unika profil. Firmware-uppdateringar, som OmniPoint 2.0, utförs smidigt via appen. Hitta lite mer information om detta längre ner.

    Möjligheten till 2-i-1 åtgärdstangenter betyder att vi kan programmera två olika funktioner på en knapp, beroende på hur hårt vi trycker. Detta är ovärderligt när vi spelar konkurrensutsatta spel. Vi kan gå framåt med ett lätt tryck och springa genom att trycka djupare på samma tangent. Att skapa avancerade kombinationer har aldrig varit enklare.

    Specifikationer:

    • OmniPoint 2.0-brytare
    • Justering av aktiveringspunkt från 0.1 mm till 4.0 mm
    • 2-i-1 Åtgärdstangenter
    • SteelSeries Engine-app för anpassning och uppdateringar

    Våra erfarenheter med tangentbordet har varit riktigt positiva. Vi känner att SteelSeries Apex Pro TKL 2023 erbjuder en kombination av snabbhet, precision och anpassningsbarhet som är svårslagen.

    SteelSeries Engine

    Med SteelSerie tangentbord så har du även ett installerbart program som gör att du kan ställa in personliga inställningar såsom dess RGB belysning och eventuellt göra nya keybindnings för varje tangent som du använder mycket.

    Med dess meny har du väldigt mycket olika konfigurationer och detta är något vi uppskattar väldigt mycket med just detta tangentbord. Även detta är väldigt populärt bland gamers att kunna customiza allting på datorn med en smidig panel.

    Steelserie Tangentbord Bild på Steelseries Engine

    Testning och Hands-on Erfarenhet

    När vi testade SteelSeries Apex Pro TKL 2023 var vårt första intryck ren wow! Tangentbordet imponerar verkligen med sin respons och precision. OmniPoint 2.0-brytarna levererar en hastighet och anpassningsförmåga som är nästan utan dess like. Vi anpassade registreringsdjupet per tangent, från snabba 0,2 mm beröringar till djupare, avsiktliga 3,8 mm tryckningar, och tangentbordet reagerade perfekt varje gång.

    Den taktila känslan av Double Shot PBT-tangentlocken var också en höjdpunkt. De kändes robusta och slitstarka, vilket är viktigt för långvarig användning. Att ha en flätad avtagbar USB typ-C-kabel var ytterligare ett plus, eftersom det gjorde det enkelt att transportera tangentbordet utan att oroa oss för att sladden skulle skadas.

    • Smart OLED-skärm för snabb information
    • Double Shot PBT-tangentlock, bleks ej
    • Flätad avtagbar USB typ-C-kabel
    • Justerbara ben för tre ergonomiska lägen

    Vi testade även att programmera 2-i-1 åtgärdstangenterna med olika funktioner. Till exempel, en lätt beröring för att gå och ett djupare tryck för att springa. Detta tillförde en ny dimension till vårt spelande, och vi kände oss som riktiga proffs. Den smarta OLED-skärmen gav snabb och användbar information utan att ta upp skärmutrymme.

    Sammanfattningsvis var vår hands-on erfarenhet med SteelSeries Apex Pro TKL 2023 överväldigande positiv. Detta tangentbord erbjuder inte bara snabbhet och precision, utan också en mängd anpassningsmöjligheter som passar både casual gamers och e-sportproffs.

    Steelserie Tangentbord Dekorativbild USB-C
    Steelserie Tangentbord Dekorativbild 1

    För- och Nackdelar

    Fördelar

    Låt oss prata om varför vi älskar SteelSeries Apex Pro TKL 2023. För det första är det de imponerande OmniPoint 2.0-brytarna. Dessa är 11x snabbare än vanliga mekaniska brytare vilket vi verkligen kände direkt när vi testade dem. Snabbheten och precisionen är särskilt användbara när varje tangenttryckning räknas.

    Double Shot PBT-tangentlocken är ett annat stort plus. De ger inte bara en skön känsla men är också extremt hållbara och blekfri. Perfekt för intensiva spelsessioner och skrivuppgifter.

    Den smarta OLED-skärmen är en av våra favoritfunktioner. Den ger oss snabb tillgång till viktig information där du kan justera inställningar, se eventuella uppdateringar eller ändra din profil.

    Just nu är den avtagbara flätade USB typ-C-kabeln en funktion vi inte kan ignorera. Det gör tangentbordet bärbart och enkelt att hantera vilket är bra när du är på språng eller vill städa upp på skrivbordet.

    Här är kortfattade fördelar:

    • OmniPoint 2.0-brytare för snabb och exakt responstid
    • Double Shot PBT-tangentlock för hållbarhet
    • OLED-skärm för snabb information
    • Avtagbar flätad USB typ-C-kabel för portabilitet

    Nackdelar

    Självklart finns det också några nackdelar med SteelSeries Apex Pro TKL 2023. Det första vi märkte är priset. Det är inte det billigaste tangentbordet på marknaden och kan vara en stor investering för vissa.

    En annan nackdel är att medan det kompakt tenkeyless formatet sparar plats kan det vara en nackdel för användare som är vana vid ett fullt tangentbord och saknar numpad.

    OLED-skärmen, även om användbar, kan vara lite distraherande för vissa användare särskilt när det finns många aviseringar som dyker upp.

    Kortfattade nackdelar:

    • Hög prisnivå
    • Tenkeyless format kan kännas begränsande
    • OLED-skärmen kan vara distraherande

    Så där har ni det. En snabb översikt över för- och nackdelar med SteelSeries Apex Pro TKL 2023. Vi hoppas att detta hjälper er att fatta ett välgrundat beslut.

    Slutsats

    SteelSeries Apex Pro TKL 2023 är ett imponerande tangentbord som balanserar avancerad teknologi med användarvänlighet. Med OmniPoint 2.0-brytarna får vi en otroligt snabb och exakt respons. Double Shot PBT-tangentlocken och den flätade avtagbara USB typ-C-kabeln bidrar till hållbarheten och gör det enkelt att transportera.

    Specifikationer:

    • Höjd: 4,2 cm
    • Bredd: 35,5 cm
    • Djup: 12,8 cm
    • Vikt: 960 g
    • Anslutning: Sladdbunden
    • Kompakt TKL-format

    SteelSeries Apex Pro TKL 2023 är ett utmärkt val för både spelare och professionella användare. Vi uppskattar särskilt den justerbara registreringsdjupen för varje tangent och möjligheten att programmera 2-i-1-åtgärdstangenter. Priset kan vara en avskräckande faktor, men för dem som söker prestanda och anpassningsbarhet är detta tangentbord ett starkt rekommenderat köp.

    Kika in videon här under från SteelSerie för att se deras introduktion:

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik