Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    ASUS ROG Falchion

    Märke: ASUS
    Storleks typ: 65% tangentbord
    Batteritid: upp till 450 timmar
    Färg: Svart
    Material
    : Aluminium
    Anslutning:
    Trådbundet och 2.4GHz Trådlöst
    Bluetooth:
    Nej
    RGB Belysning:
    Ja
    Tangenter: Utbytesbara
    Bredd: 30,6 cm
    Höjd: 3,85 cm
    Djup: 10,1 cm
    Vikt: 0,52 kg

    Datablad

    Att hitta det perfekta tangentbordet kan vara en utmaning, särskilt om man är en passionerad gamer eller en produktivitetsentusiast. Asus ROG Falchion Cherry Red erbjuder en lösning med sin kompakta design och trådlösa funktionalitet. Med Cherry MX Red-switchar får vi en snabb och responsiv upplevelse, idealisk för både spel och arbete.

    ASUS ROG Falchion

    Specifikationer

    Märke: ASUS
    Storleks typ: 65% tangentbord
    Batteritid: upp till 450 timmar
    Färg: Svart
    Material
    : Aluminium
    Anslutning:
    Trådbundet och 2.4GHz Trådlöst
    Bluetooth:
    Nej
    RGB Belysning:
    Ja
    Tangenter: Utbytesbara
    Bredd: 30,6 cm
    Höjd: 3,85 cm
    Djup: 10,1 cm
    Vikt: 0,52 kg

    Datablad

    Att hitta det perfekta tangentbordet kan vara en utmaning, särskilt om man är en passionerad gamer eller en produktivitetsentusiast. Asus ROG Falchion Cherry Red erbjuder en lösning med sin kompakta design och trådlösa funktionalitet. Med Cherry MX Red-switchar får vi en snabb och responsiv upplevelse, idealisk för både spel och arbete.

    ASUS ROG Falchion Recension

    Det som verkligen skiljer Asus ROG Falchion från mängden är dess innovativa pekfält och långa batteritid. Tangentbordet är inte bara stilrent och kompakt, utan också kraftfullt nog att möta våra dagliga behov. Oavsett om vi är ute efter en smidig spelupplevelse eller en effektiv arbetsdag, levererar Asus ROG Falchion Cherry Red på alla fronter.

    Översikt av Produktens Funktioner

    Kompakt Utan Kompromisser

    Asus ROG Falchion kommer i en kompakt 65% formfaktor utan att tumma på funktionaliteten. Vi uppskattar verkligen den slanka designen som mäter 305 x 101 x 385 mm och väger endast 520 g. Trots sin lilla storlek har tangentbordet alla nödvändiga knappar för både spel och arbete. Det minimalistiska yttre innebär också att det är enkelt att ta med sig, vilket är perfekt för gamers on-the-go.

    Interaktivt Touchpanel

    Det som verkligen utmärker Asus ROG Falchion är den interaktiva touchpanelen på sidan av tangentbordet. Med denna panel kan vi enkelt ändra volym, navigera mellan olika media och till och med skapa makron. Funktionen är intuitiv och svarar snabbt på våra kommandon. Det ger oss en känsla av kontroll och precision som få andra tangentbord kan erbjuda.

    • Touchpanel: Ja
    • Kontroll av volym och media: Ja
    • Anpassning: Ja, via Armory Crate-programvara

    Pyssla enkelt med inställningarna via den medföljande mjukvaran Armory Crate. Det gör att vi kan anpassa RGB-belysning och skapa makron direkt från datorn. Denna mjukvara har också en kompakt layout precis som tangentbordet.

    Tangentbordets batteritid är imponerande tack vare litiumjonbatteriet. Uppladdning sker också smidigt via USB Type-C-porten, vilket säkerställer snabb och effektiv laddning.

    Specifikationer:

    • Batteriteknik: Litiumjon (Li-Ion)
    • Typ av batteri: Inbyggt
    • Laddningskälla: USB Type-C

    Asus ROG Falchion – Cherry Red är verkligen ett mångsidigt tangentbord som lyckas kombinera stil, kompakt design och avancerad funktionalitet. Allt detta gör det till ett solid val för den seriösa gamern samt produktivitetsentusiasten. Vi ser fram emot att fortsätta använda detta tangentbord och utforska alla dess möjligheter.

    Design och Byggkvalitet

    Slitstark PBT och Polykarbonat Täckplatta

    När vi pratar om byggkvalitet, står ASUS ROG Falchion Cherry Red verkligen ut. Tangentbordet använder sig av hållbara material som polybutylentereftalat (PBT) för tangenterna. Dessa tangenter är kända för att vara extremt slitstarka och motståndskraftiga mot slitage. Det betyder att färger och tryck håller längre, även vid intensiv användning.

    Själva täckplattan är gjord av polykarbonat, ett material välkänt för sin hållbarhet och robusthet. Det ger en solid känsla varje gång vi trycker på en tangent. Tack vare denna kombination av material känns tangentbordet både högklassigt och praktiskt.

    Trådlös Aura Sync Per-Tangent RGB Belysning

    RGB belysning är en viktig del för alla gaming tangentbord, och ASUS ROG Falchion gör ingen besviken. Det är utrustat med trådlös Aura Sync teknologi, vilket tillåter oss att synkronisera belysningen med andra Aura Sync-kompatibla enheter, som grafikkort och moderkort.

    Varje tangent har individuell RGB-belysning. Det innebär att vi kan anpassa varje tangent separat, vilket ger oändliga möjligheter för personliga ljuseffekter och färgkombinationer. Perfekt för långa spelkvällar eller mörka arbetsmiljöer.

    Specifikationerna inkluderar:

    • Anslutning: USB, Trådlös 2.4 GHz
    • Tangentbordsteknik: Mekanisk
    • Ytterligare Utrustning: Skyddskal
    • Programvara: Armory Crate
    • Bakgrundsbelysning: Multicolor
    • Batterityp: Inbyggt litiumjonbatteri
    • Laddningskälla: USB Type-C

    Vi älskar också den interaktiva touchpanelen på sidan. Med denna pekpanel kan vi enkelt justera volymen, byta låtar och till och med skapa egna makron. Det gör tangentbordet otroligt mångsidigt och praktiskt.

    Sammanfattningsvis levererar ASUS ROG Falchion Cherry Red enastående design och byggkvalitet, perfekt för både gamers och produktivitetsentusiaster.

    Dekorativbild för Trådlöst tangentbord ASUS ROG Falchion

    Tekniska Specifikationer

    100% Anti-Ghosting och N-Key Rollover

    När det kommer till gamingprestanda vill vi inte ha några kompromisser. Asus ROG Falchion Cherry Red gör ingen besviken med sina avancerade funktioner som 100% Anti-Ghosting och N-Key Rollover. Detta säkerställer att varje knapptryck registreras korrekt, oavsett hur många tangenter du trycker på samtidigt. Perfekt för intensiva spelsessioner där varje millisekund räknas.

    • Anti-Ghosting: 100%
    • N-Key Rollover: Ja

    Dimensioner och Vikt

    Storlek och vikt är avgörande för bärbarhet och användarvänlighet, särskilt för gamers som ofta är på språng. Asus ROG Falchion är både kompakt och lätt, vilket gör den enkel att transportera och använda i olika miljöer. Dock tycker vi dess vikt kan göra att den känns mer billig.

    • Dimensioner (B x D x H): 305 x 101 x 38,5 mm
    • Vikt: 520 g

    Batteriteknik och Laddning

    Vi vill inte oroa oss för att batteriet ska dö mitt i en viktig gamingmatch. Med Asus ROG Falchion får vi en imponerande batteritid upp till 450 timmar tack vare Litium-Ion tekniken och smidig laddning via USB Type-C.

    • Batteriteknik: Litium-Ion (Li-Ion)
    • Inbyggt batteri: Ja
    • Laddningskälla: USB Type-C
    • Batteritid: Upp till 450 timmar
    ASUS ROG Gaming Tangentbord Dekorativbild

    Tangentbordet Design och Material

    Design och material spelar en stor roll i ett tangentbords övergripande intryck och hållbarhet. Asus ROG Falchion stoltserar med en elegant svart färg och en rak designstil, vilket gör det både stilrent och funktionellt. Tangenternas material är robusta och byggda för att hålla, vilket säkerställer långvarig användning.

    • Färg på tangenter: Svart
    • Tangentbordstil: Rak
    • Material på tangenter: PBT-plast (för vissa nordiska modeller kan ABS användas)

    Bakgrundsbelysning

    Vi gillar att anpassa våra inställningar och med ROG Falchion får vi möjlighet till multifärgad RGB-bakgrundsbelysning. Varje tangent kan anpassas individuellt, vilket gör det enkelt att skapa en personlig atmosfär under gaming.

    • Bakgrundsbelysning: Ja
    • Färg på bakgrundsbelysning: Multifärg

    Asus ROG Falchion är utrustad med mångsidiga och mäktiga specifikationer som gör det till ett utmärkt val för både gamers och produktivitetsanvändare. Genom att kombinera högpresterande tekniska funktioner med en elegant design erbjuder detta tangentbord både form och funktion.

    Prestanda och Användarupplevelse

    Snabbladdning

    En av de mest imponerande funktionerna hos ASUS ROG Falchion Cherry Red är dess snabbladdning. Vi behöver inte oroa oss för att tangentbordet ska dö mitt i en intensiv gaming-session. Med USB Type-C-kontakten laddas det snabbt och effektivt.

    Trådlös Anslutning

    Ingen vill ha kablar som trasslar sig när man spelar. ASUS ROG Falchion erbjuder en sömlös trådlös anslutning på 2,4 GHz som garanterar minimal latens. Vi upplevde ingen märkbar fördröjning, vilket är avgörande för att hålla jämna steg med action i realtid. Att ständigt oroa sig för anslutningsproblem är nu ett minne blott.

    Specifikationer:

    • Anslutning: USB och trådlös 2,4 GHz
    • Teknik: Trådlöst mekaniskt tangentbord

    Programvaran Armoury Crate

    Vi älskar att kunna anpassa vår spelupplevelse. Med programvaran Armoury Crate är detta möjligt. Vi kan enkelt justera RGB-belysningen, skapa makron och finjustera tangenterna efter våra behov. Interface är intuitivt och användarvänligt, även för nybörjare. Dessutom låter det oss synkronisera inställningarna med andra ASUS-produkter, vilket gör det smidigt att få en enhetlig setup.

    För de som gillar att experimentera, tillåter Armoury Crate att vi sparar flera profiler, så vi snabbt kan växla mellan olika inställningar beroende på spelets krav.

    • Programvara för anpassning: Armoury Crate
    • Funktioner: RGB-inställningar, makroskapande, profilhantering

    Genom vår testning och användning har ASUS ROG Falchion Cherry Red visat sig vara ett kraftfullt verktyg för både professionella gamers och entusiastiska spelare. Tangentbordets fart, anpassningsförmåga och slitstarka design gör det till en stark kandidat på marknaden.

    ASUS ROG Gaming Tangentbord Bild på ARMOURY CRATE MENU

    Fördelar

    Vi på Konsumentvalet har identifierat flera fördelar med ASUS ROG Falchion – Cherry Red. Först och främst är tangentbordets kompakta design en stor fördel. Det tar upp minimalt med utrymme på skrivbordet utan att kompromissa med funktionaliteten. Att tangentbordet dessutom är trådlöst innebär mindre kabeltrassel och mer frihet.

    Cherry MX Red-switcharna erbjuder en smidig och responsiv känsla vilket är perfekt för både snabba spel och intensivt skrivande. Den interaktiva touchpanelen på sidan gör volymkontroll och makroskapande enkelt! Vi älskar att batteritiden är imponerande och att laddningen sker snabbt via USB Type-C.

    • Ryggbelysning: Multifärgad
    • Batterityp: Inbyggt Litium-Ion
    • Laddningskälla: USB Type-C
    • Tangentbordets vikt: 520 g
    • Mått (BxDxH): 305 x 101 x 385 mm

    Vi på Konsumentvalet tycker att den sömlösa trådlösa anslutningen på 2,4 GHz också är en stor fördel då det minimerar latens. Att ha möjligheten att anpassa RGB-belysningen och skapa makron med Armoury Crate förstärker användarupplevelsen ytterligare.

    Nackdelar

    Trots många imponerande funktioner har ASUS ROG Falchion Cherry Red några nackdelar:

    • Storlek och Användarvänlighet: Den kompakta 65%-designen kan vara opraktisk för användare som föredrar ett numeriskt tangentbord. Vi märkte att avsaknaden av dedikerade funktionsknappar kan vara begränsande för vissa spel och produktivitetsuppgifter.
    • Programvarukrav: Armory Crate-programvaran, som behövs för att anpassa RGB-belysning och makron, kan upplevas som krånglig och resurskrävande för vissa användare. Vi tycker att användargränssnittet kan förbättras för att bli mer intuitivt.
    • Inbyggt Batteri: Trots bra batteritid kan det inbyggda batteriet ses som en nackdel, då det inte är utbytbart. Det innebär att om batteriets prestanda försämras över tid, kan det vara svårt att ersätta.
    • Lätt Vikt: Vikten är väldigt låg och därmed tycker vi tangentbordet känns lite plastigt.

    Dessa punkter är viktiga att överväga innan man investerar i ASUS ROG Falchion Cherry Red.

    Slutsats

    ASUS ROG Falchion Cherry Red erbjuder mycket för seriösa gamers och produktivitetsentusiaster. Det är kompakt, trådlöst och har responsiva Cherry MX Red-switchar. Tack vare den interaktiva touchpanelen är volymkontroll och makroskapande enkelt. Vi uppskattar särskilt den långa batteritiden och USB Type-C-laddningen som är smidig och snabb.

    • Belysning: Ja, multifärgad
    • Färg: Svart
    • Stil: Rak
    • Batterityp: Inbyggt Li-Ion, laddas via USB Type-C
    • Mått: 305 x 101 x 385 mm
    • Vikt: 520 g

    Trots sina fördelar finns det några nackdelar. Storleken kan vara en nackdel för de som föredrar numeriskt tangentbord. Programvaran Armory Crate kan vara krånglig och det inbyggda batteriet är inte utbytbart. Dessutom är vikten något lägre än förväntat och därmed lite brist på kvaliteten.

    För dem som söker ett högpresterande, bärbart och anpassningsbart tangentbord kan ASUS ROG Falchion Cherry Red vara ett bra val trots dessa nackdelar.

    Om du vill ha lite fler åsikter om detta tangentbord rekommenderar vi denna video:

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik