Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    Logitech G305 Lightspeed

    Varumärke: Logitech
    Vikt: 99 gram
    Lysen:
    Nej
    Färger: Lila, Svart, Blå, Mintgrön, Vit
    Acceleration:
    40G
    Pollningfrekvens:
    1000 Hz
    Trådlös: 
    Ja
    Batteritid: 250 timmar
    MAX DPI:
    12 000
    Max Hastighet: 400 IPS
    Garanti: Begränsad maskinvarugaranti 2 år

    Trådlösa spelmöss har länge kämpat med att övertyga tävlingsinriktade spelare om deras potential. Men med lanseringen av Logitech G305 Lightspeed har vi fått en produkt som verkligen utmanar tidigare fördomar. Med en batteritid på upp till 250 timmar av konstant spelande eller nio månader i lågenergiläge, tack vare den energieffektiva Hero-sensorn, är G305 Lightspeed en spelmus som lovar mycket.

    Logitech G305 Lightspeed

    Specifikationer

    Varumärke: Logitech
    Vikt: 99 gram
    Lysen:
    Nej
    Färger: Lila, Svart, Blå, Mintgrön, Vit
    Acceleration:
    40G
    Pollningfrekvens:
    1000 Hz
    Trådlös: 
    Ja
    Batteritid: 250 timmar
    MAX DPI:
    12 000
    Max Hastighet: 400 IPS
    Garanti: Begränsad maskinvarugaranti 2 år

    Trådlösa spelmöss har länge kämpat med att övertyga tävlingsinriktade spelare om deras potential. Men med lanseringen av Logitech G305 Lightspeed har vi fått en produkt som verkligen utmanar tidigare fördomar. Med en batteritid på upp till 250 timmar av konstant spelande eller nio månader i lågenergiläge, tack vare den energieffektiva Hero-sensorn, är G305 Lightspeed en spelmus som lovar mycket.

    Vår recension av Logitech G305 Lightspeed

    Vi har testat den robusta och eleganta designen som kombinerar en glansig finish med en matt känsla. Men det är inte bara utseendet som imponerar – prestandan är också i toppklass. I vår recension går vi igenom hur G305 Lightspeed presterar under intensivt spelande och om den verkligen lever upp till de höga förväntningarna.

    Specifikationer

    Design och Komfort

    Logitech G305 Lightspeed har en robust chassi som känns både smidigt och stadigt. Dess blanka yta med en matt finish förhindrar fingeravtryck och fläckar, vilket vi uppskattar starkt. Scrollhjulet, med sina gummigrepp, ger en taktil och responsiv känsla. Trots att den är inriktad mot spelare är den utmärkt för vardaglig användning och passar bra både hemma och på kontoret.

    Prestanda och Spelupplevelse

    När vi testade G305 Lightspeed imponerade den med sin exakta respons tack vare Hero-sensorn. Den optiska sensorn erbjöd exakt precision under långa spelsessioner, och hjälpte oss att uppnå högre spelresultat. Med en trådlös anslutning utan märkbara fördröjningar kändes varje klick och rörelse omedelbar och flytande. Dess prestanda är verkligen i en framkant inom gamingmus-segmentet.

    G305 Logitech Hero sensor

    Batterilivslängd

    En av de mest imponerande aspekterna av Logitech G305 Lightspeed är dess batteritid. Med upp till 250 timmar av konstant spelande i standardläge, eller upp till nio månader i lågenergiläge, överträffar den många konkurrenter på marknaden. Hero-sensorn är cirka tio gånger mer energieffektiv än föregående modeller vilket möjliggör dessa imponerande specifikationer.

    • Sensor: Hero optisk sensor
    • Batteritid: 250 timmar (standardläge), 9 månader (lågenergiläge)
    • Anslutning: Trådlös Lightspeed
    • Design: Mattsvart yta, gummigrepp på scrollhjul
    • Vikt: Kan variera beroende på batterityp

    Funktioner och Programvara

    När vi tittar närmare på funktionerna och programvaran i Logitech G305 Lightspeed, blir potentialen i denna gamingmus snabbt tydlig. Här ska vi dyka in i de anpassningsbara knapparna och DPI-inställningarna som gör den till en stark konkurrent på marknaden.

    Anpassningsbara Knappar

    Logitech G305 Lightspeed har totalt sex programmerbara knappar. Detta ger oss möjlighet att skräddarsy musens funktion efter våra specifika behov, vare sig det gäller spel eller vardagliga sysslor. Knapparna är:

    • Vänsterklick
    • Högerklick
    • Scrollhjulklick
    • CPI-justeringsknapp
    • Två sidoknappar

    I vår testning var sidoknapparna lätt att nå, placerade precis under tummen. Trots dess ambidextrösa form är musen mest optimerad för högerhänta användare. Denna justeringsbarhet gör G305 Lightspeed både funktionell och flexibel. Anpassningen sker smidigt via Logitech G Hub-programvaran där vi enkelt kan mappa om knapparna efter våra preferenser.

    Logitech G305 Programerbar

    DPI-Inställningar

    En annan imponerande aspekt av G305 Lightspeed är dess DPI-inställningar. DPI står för ”dots per inch” och är ett mått på musens känslighet. Denna gamingmus erbjuder en DPI-spännvidd från 200 upp till 12 000. Vi kunde snabbt ställa in DPI genom en knapptryckning, vilket är idealiskt när vi byter mellan olika spelstilar eller arbetsuppgifter. De vanligaste användningarna var:

    • Lägga till exakta skott i FPS-spel
    • Snabba drag i strategispel
    • Finjustering under grafiska arbetsuppgifter

    Med Hero-sensorn i ryggen svarade musen utan problem på våra justeringar. Samtidigt bibehöll den fantastisk precision och smidighet. Att justera DPI blir enkelt och intuitivt tack vare den medföljande programvaran Logitech G Hub. Vi kunde även spara flera DPI-profiler för olika scenarier, vilket sparar tid och gör prestandan mer strömlinjeformad.

    Tester och Hands-on Erfarenhet

    Vi har testat Logitech G305 Lightspeed grundligt för att ge en detaljerad recension av dess prestanda och användarvänlighet.

    Anslutningsstabilitet

    När vi testade anslutningsstabiliteten märkte vi att G305 Lightspeed klarar att hålla en mycket stabil trådlös anslutning även under intensiva spelpass. Tack vare Logitech’s Lightspeed-teknologi upplevde vi ingen fördröjning eller avbrott. Detta är viktigt för gamingmöss då även den minsta fördröjningen kan påverka spelupplevelsen negativt.

    Specifikationer:

    • Lightspeed-teknologi för snabb och stabil anslutning
    • Minimal latens för en bra spelupplevelse

    Responsivitet

    Responsiviteten på G305 Lightspeed är imponerande. Musens Hero-sensor levererar exceptionell precision vilket är avgörande i tävlingsinriktade spel. Vi testade musen på olika underlag och den presterade lika bra varje gång. För daglig användning märkte vi att musens responsivitet förbättrar både arbetsflödet och spelandet.

    Specifikationer:

    • Hero-sensor som ger upp till 12 000 DPI
    • Går att justera för olika behov
    • 1000 Hz frekvens

    Testandet av Logitech G305 Lightspeed visade att musen inte bara lever upp till förväntningarna, den överträffar dem.

    G305 Logitech 1ms dekorativbild

    Slutsats

    Logitech G305 Lightspeed är en imponerande gamingmus som verkligen höjer ribban för trådlös spelprestanda. Med Hero-sensorn och upp till 250 timmars batteritid behöver vi aldrig oroa oss för att musen ska dö mitt i ett spel. Dess sex programmerbara knappar och DPI-justeringar genom Logitech G Hub ger oss flexibilitet och kontroll. Det smidiga och robusta chassit känns bra i handen även vid långa spelsessioner. En pålitlig, responsiv och kraftfull spelmus som klart och tydligt lever upp till vårt gamingbehov.

    Här under har du en kort introduktion tills Logitechs produkter.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik