Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    Corsair HS80 RGB USB

    Varumärke: Corsair
    Färg: Kol svart
    Frekvensrespons: 20 – 40 000 Hz
    Impedans: 32 ohm
    Anslutning: Trådbundet & Trådlös
    Mikrofon: Ja
    Känslighet: -40 dBV/Pa
    Vikt: 373 gram-

    Datablad

    När vi letar efter det perfekta gaming-headsetet är ljudkvalitet och komfort avgörande. Corsair HS80 RGB USB Premium Gaming Headset lovar både imponerande ljud och en bekväm passform för långa spelsessioner. Men lever det verkligen upp till förväntningarna?

    Corsair HS80 RGB USB

    Specifikationer

    Varumärke: Corsair
    Färg: Kol svart
    Frekvensrespons: 20 – 40 000 Hz
    Impedans: 32 ohm
    Anslutning: Trådbundet & Trådlös
    Mikrofon: Ja
    Känslighet: -40 dBV/Pa
    Vikt: 373 gram-

    Datablad

    När vi letar efter det perfekta gaming-headsetet är ljudkvalitet och komfort avgörande. Corsair HS80 RGB USB Premium Gaming Headset lovar både imponerande ljud och en bekväm passform för långa spelsessioner. Men lever det verkligen upp till förväntningarna?

    Corsair HS80 RGB USB Utförlig Recension

    Vi har testat detta headset för att ge er en detaljerad recension. Från dess design och byggkvalitet till ljudprestanda och mikrofonkvalitet, vi går igenom allt ni behöver veta. Låt oss dyka in i vad som gör Corsair HS80 RGB USB till ett av de mest eftertraktade headseten på marknaden.

    Design och Komfort

    Vi har testat Corsair HS80 RGB USB och är imponerade. Headsetet är robust och bekvämt tack vare högkvalitativa material som metall och plast. Den minimalistiska designen kanske inte är den mest iögonfallande men den är funktionell och hållbar.

    RGB-belysningen på hörselkapslarna och mikrofonen är subtil och inte överväldigande. Komforten är där headsetet verkligen lyser. De mjuka kuddarna och de rymliga öronhålen gör att headsetet passar de flesta öron.

    Vi uppskattar särskilt det justerbara huvudbandet som enkelt kan anpassas efter olika huvudstorlekar. Dessutom hålls headsetet svalt även under långa spelsessioner. Det är en fröjd att använda för oss som gillar att spela i timmar.

    Ljudprestanda

    När det gäller ljudprestanda står Corsair HS80 RGB USB ut som en kraftfull konkurrent i kategorin Gaming Headset. Detta headset erbjuder enastående ljudkvalitet som imponerar på oss vid varje användning.

    Bas och Klarhet

    Bas och klarhet är avgörande för en bra ljudupplevelse. Med HS80 RGB USB får vi:

    • God basrespons som verkligen kan kännas, men ibland kan behöva justeras.
    • Otrolig ljudklarhet, vilket gör det perfekt för både gaming och musik.
    • En broadcast-grade omni-directional mikrofon som levererar kristallklar röstupptagning.
    • Praktisk flip-up mute-funktion med LED-indikator som gör det enkelt att tysta mikrofonen när som helst.

    Funktioner och Mjukvara

    Låt oss dyka in i de olika funktionerna och mjukvaran som gör Corsair HS80 RGB USB till ett utmärkt gaming headset. Här får du detaljerna om ljudkvalitet, mikrofon, och komfort.

    RGB-belysning

    Headsetet har dynamisk RGB-belysning som kan anpassas. Vi älskar hur Corsair iCUE-mjukvara ger oss möjlighet att skapa personliga ljuseffekter för en unik spelupplevelse.

    Kontroller och Anslutningar

    För enkel åtkomst sitter volymkontrollen och mute-knappen praktiskt på vänster öronkopp. Detta gör det enkelt att justera ljudnivån eller stänga av mikrofonen mitt i spelet.

    Hållbarhet och Byggkvalitet

    När det gäller hållbarhet och byggkvalitet är Corsair HS80 RGB USB verkligen imponerande. Headsetet har en batteritid på upp till 20 timmar, vilket innebär att vi kan njuta av flera långa spel-sessioner utan avbrott.

    • Långvarig batteritid: Upp till 20 timmar.
    • Komfortabel design: Justerbart huvudband och mjuka öronkuddar.
    • Högkvalitativa material: Tillverkad av plast och aluminium.
    • Stabila och bekväma öronkuddar: Mjuk, andningsbar tyg som passar de flesta öron.

    Kombinationen av plast och aluminium ger en robust och stabil konstruktion. Vi uppskattar verkligen hur de stora öronkuddarna av mjukt, andningsbart tyg minskar tröttheten under långa spel-sessioner.

    Användarupplevelse och Prestanda

    När det gäller användarupplevelse och prestanda, levererar Corsair HS80 RGB USB verkligen.

    Daglig Användning

    När vi använder detta gaming headset dagligen, uppskattar vi verkligen komforten. De mjuka, klädda öronkuddarna och det justerbara huvudbandet gör det till en fröjd att bära, även under långa sessioner.

    Spelprestanda

    Corsair HS80 RGB USB bländar oss med sin ljudkvalitet. 50mm neodymium-högtalare ger detaljerat ljud tillsammans med Dolby Audio 7.1 surround sound som skapar en omfattande och uppslukande spelupplevelse.

    För- och Nackdelar

    Fördelar

    När vi testar Corsair HS80 RGB USB Gaming Headset ser vi snabbt flera imponerande fördelar. Ljudkvaliteten är utmärkt, tack vare custom-tuned 50mm neodymium-högtalarna och Dolby Audio 7.1 surround sound. Bekvämligheten är garanterad med mjuka memory foam-öronkuddar och ett justerbart huvudband. Mikrofonen är broadcast-grade och omni-directional, vilket ger fantastisk ljudupptagning.

    Nackdelar

    Trots alla styrkor finns det några nackdelar med Corsair HS80 RGB USB Gaming Headset. Mikrofonen och kabeln är inte avtagbara, vilket kan vara irriterande. Det är något som vissa användare kan uppleva som en begränsning. Den fasta designen kan vara en dealbreaker om du föredrar ett mer flexibelt headset.

    Slutsats

    Efter noggranna tester och daglig användning kan vi med säkerhet säga att Corsair HS80 RGB USB är ett utmärkt gaming headset. Ljudkvaliteten, både för spel och kommunikation, är stellar. De 50mm neodymium högtalarna med Dolby Audio 7.1 surround sound ger en riktigt uppslukande upplevelse.

    Bekvämligheten är också värd att notera. Minneskum-öronkuddarna och det justerbara huvudbandet bidrar till långvarig användning utan besvär. Det är helt enkelt byggt för att hålla oss bekväma under långa spelsessioner.

    Designmässigt, den flytande huvudbandsdesignen och andningsbara tyget är fantastiska. Pluspoäng för den diskreta men snygga RGB-belysningen som anpassas via iCUE mjukvara. Mikrofonen är även den på toppnivå, med klar röståtergivning och flip-up mute funktion för smidighet.

    Nackdelarna är få men viktiga. Mikrofonen och kabeln är inte avtagbara, vilket kan begränsa flexibiliteten.

    För att sammanfatta specifikationerna:

    • 50mm neodymium-högtalare med Dolby Audio 7.1 surround sound
    • Broadcast-grade omni-directional mikrofon med flip-up mute funktion
    • Plush memory foam öronkuddar med andningsbart tyg
    • Justerbar stress-free floating headband design
    • Dynamic RGB Lighting
    • On-ear volym- och mute kontroller
    • iCUE software stöd

    Corsair HS80 RGB USB är väldefinierat inom gaming headset kategorin och vi på Konsumentvalet rekommenderar det varmt till alla gaming-entusiaster.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik