Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    Alcon DAILIES AquaComfort

    • Typ: Endagslins
    • Paket: 90 st
    • Diameter: 14.00mm
    • Baskurva: 8.7mm
    • Material: Hydrogel

    Välkommen till en värld av komfort och klarhet med Alcon’s Dailies AquaComfort Plus, de nyaste endagslinserna på marknaden. Dessa linser är utformade för att ge en högre nivå av återfuktning, vilket gör dem mer bekväma att använda jämfört med deras föregångare, Focus Dailies All Day Comfort.

    Alcon DAILIES AquaComfort

    Specifikationer

    • Typ: Endagslins
    • Paket: 90 st
    • Diameter: 14.00mm
    • Baskurva: 8.7mm
    • Material: Hydrogel

    Välkommen till en värld av komfort och klarhet med Alcon’s Dailies AquaComfort Plus, de nyaste endagslinserna på marknaden. Dessa linser är utformade för att ge en högre nivå av återfuktning, vilket gör dem mer bekväma att använda jämfört med deras föregångare, Focus Dailies All Day Comfort.

    Dailies AquaComfort Plus innehåller fuktgivande ämnen som Hydroxypropyl methylcellulose (HPMC), Polyethylene glycol (PEG) och Polivinyl alcohol (PVA) som hjälper till att hålla ögonen fuktiga och bekväma. Faktum är att PVA frigörs varje gång du blinkar, vilket i genomsnitt är 11 000 gånger om dagen!

    Enligt Alcon Ciba Vision har 95% av användarna inte haft några problem med att byta från Focus Dailies All Day Comfort till Dailies AquaComfort Plus. Så varför inte ge dem ett försök?

    Fördelar med Alcon Dailies AquaComfort Kontaktlinser

    När vi på Konsumentvalet undersökte fördelarna med Alcon DAILIES AquaComfort kontaktlinser, fann vi flera nyckelaspekter som gör dessa linser till ett utmärkt val för daglig användning.

    Daglig Komfort och Fuktgivande Effekt

    Alcon DAILIES AquaComfort har gjort betydande framsteg när det gäller komfort och återfuktning. Dessa linser är utformade med en unik teknologi som frigör fukt varje gång du blinkar. De innehåller tre olika fuktgivande ämnen: HPMC (Hydroxypropyl methylcellulose), PEG (Polyethylene glycol) och PVA (Polyvinyl alcohol).

    • HPMC finns i linslösningen och ger en omedelbar känsla av bekvämlighet från det ögonblick linsen placeras på ögat.
    • PEG och PVA finns inbäddade i linsens material. Polyvinylalkohol frigörs vid varje blinkning, vilket hjälper till att hålla ögonen bekväma under hela dagen.

    Enligt tillverkaren blinkar en person i genomsnitt 11 000 gånger per dag, vilket innebär att dina ögon konstant får nytt, friskt smörjmedel genom dagen.

    Lätthet vid Hantering och Byte

    Som endagslinser är Alcon DAILIES AquaComfort också otroligt praktiska när det kommer till hantering och byte av linserna. Du behöver inte oroa dig för rengöringsrutiner eller linsvätska. I slutet av dagen tar du helt enkelt bort och kastar dina linser, och nästa morgon öppnar du en helt ny, steril förpackning.

    Dessutom uppger 95% av användarna att de har kunnat byta från Focus Dailies All Day Comfort till Dailies AquaComfort Plus utan några problem. Det visar att dessa linser är designade med användarens bekvämlighet i åtanke.

    Sammanfattningsvis erbjuder Alcon DAILIES AquaComfort kontaktlinser en fantastisk kombination av komfort, fuktgivande effekt och enkel hantering som gör dem till ett utmärkt val för daglig användning.

    Egenskaper hos Alcon Dailies AquaComfort Kontaktlinser

    Material och Teknologi

    Dailies AquaComfort Plus från Alcon är tillverkade med den senaste teknologin för att ge bästa möjliga komfort. De innehåller tre fuktgivande ämnen, HPMC (Hydroxypropyl methylcellulose), PEG (Polyethylene glycol) och PVA (Polivinylalkohol). Detta unika trefaldiga system frigör fukt vid varje blinkning vilket hjälper till att hålla ögonen återfuktade hela dagen.

    De här linserna skiljer sig från sina föregångare genom att de har högre återfuktning, vilket gör dem mer bekväma att använda. Faktum är att enligt tillverkaren har 95% av användarna kunnat byta från Focus Dailies All Day Comfort till Dailies AquaComfort Plus utan några problem.

    Syretransmissionsförmåga och Vattenhalt

    Syretransmissionen är en viktig faktor när det gäller kontaktlinser eftersom det påverkar hur mycket syre som når hornhinnan – ju mer syre, desto bättre. När det gäller vattenhalt så spelar den också en stor roll för linsernas komfort: ett högt vatteninnehåll kan bidra till torra ögon mot slutet av dagen.

    Tyvärr finns inga specifika siffror angivna för dessa parametrar för Dailies AquaComfort Plus-linserna i den information vi har fått. Vi rekommenderar dock alltid att du pratar med din optiker för att få fullständig information om dessa viktiga egenskaper.

    Produktens Specifikationer

    Vi kan ändå lyfta fram några specifikationer som vi vet om Dailies AquaComfort Plus:

    • De är endagslinser, vilket innebär att de byts ut varje dag. Detta bidrar till en högre hygiennivå och minskar risken för infektioner.
    • De innehåller unika fuktgivande ämnen (HPMC, PEG och PVA) vilka frigörs vid varje blinkning.
    • Linserna är inte tillgängliga i färgade versioner.

    Allt som allt erbjuder Alcon DAILIES AquaComfort kontaktlinser en hög nivå av komfort tack vare dess återfuktningsteknologi. Med deras innovativa design och materialval, är de ett utmärkt val för dem som söker bekväma och praktiska linser för dagligt bruk.

    Nackdelar med Alcon Dailies AquaComfort Kontaktlinser

    Ingen produkt är perfekt och det gäller även för Alcon Dailies AquaComfort Plus kontaktlinser. Trots deras höga kvalitet och innovativa design finns det några nackdelar som vi har identifierat.

    Kostnad jämfört med Konkurrenter

    En av de mest framträdande nackdelarna med Alcon Dailies AquaComfort Plus är att de kan vara dyrare än andra märken på marknaden. Medan dessa linser erbjuder en rad fördelar, inklusive ökad bekvämlighet och återfuktning, kan kostnaden bli en betydande faktor för vissa konsumenter. Det är alltid viktigt att överväga både pris och kvalitet när man väljer kontaktlinser. Endagslinser är också vanligtvis dyrare än exempelvis månadslinser.

    Behovet av Daglig Ersättning

    Som endagslinser behöver Alcon Dailies AquaComfort Plus bytas ut dagligen vilket innebär en större investering över tid jämfört med månadslinser eller veckovis bärbara alternativ. Samtidigt kan även detta ses som en fördel då det bidrar till bättre hygien och minskar risken för infektioner i ögonen.

    Det bör noteras att trots dessa nackdelar så har majoriteten av användarna rapporterat hög nivå av tillfredsställelse efter byte från Focus Dailies All Day Comfort till Dailies AquaComfort Plus vilket indikerar att de upplevda fördelarna ofta väger upp eventuella nackdelar.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik