Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    Consol Extend 355ml

    Varumärke: Extend
    Tillverkare: Consol
    Storlek: 355ml
    Vikt: 410 gram
    Linstyp: Mjuka & Hårda
    Rengöringstid: Minst 4 timmar
    Linsetui: Ja
    Hållbarhet: 6 månader efter öppning

    Att hitta rätt linsvätska kan vara en utmaning, särskilt med så många alternativ på marknaden. Vi har granskat Consol Extend 355 ml, en populär linsvätska som lovar att vara skonsam mot ögonen samtidigt som den effektivt rengör och desinficerar dina kontaktlinser.

    Consol Extend 355ml

    Specifikationer

    Varumärke: Extend
    Tillverkare: Consol
    Storlek: 355ml
    Vikt: 410 gram
    Linstyp: Mjuka & Hårda
    Rengöringstid: Minst 4 timmar
    Linsetui: Ja
    Hållbarhet: 6 månader efter öppning

    Att hitta rätt linsvätska kan vara en utmaning, särskilt med så många alternativ på marknaden. Vi har granskat Consol Extend 355 ml, en populär linsvätska som lovar att vara skonsam mot ögonen samtidigt som den effektivt rengör och desinficerar dina kontaktlinser.

    Consol Extend 355ml recension

    Consol Extend är speciellt formulerad för att döda Acantamoeba, en av de vanligaste orsakerna till ögoninfektioner hos kontaktlinsbärare. Dessutom är den fri från Thiomersal, vilket gör den till ett säkrare alternativ för dem med känsliga ögon. Vi dyker djupare in i dess egenskaper och användarupplevelser för att hjälpa dig avgöra om detta är rätt produkt för dig.

    Produktöversikt

    Funktioner och Specifikationer

    Consol Extend 355ml erbjuder flera imponerande funktioner. För de som är nya till kontaktlinser eller behöver en pålitlig lösning är denna produkt både praktisk och effektiv.

    • Volym: 355 ml
    • Hållbarhet (öppnad förpackning): 6 månader
    • Aktiva ämnen: Klorhexidinglukonat 0,001%, Poloxamin 1%
    • Innehåller ej: Thiomersal
    • Komponenter: Steril isoton lösning, boratbuffert, dinatrium EDTA, natriumklorid
    • Kategori: Medicinteknisk produkt
    • Förvaring: Rengöring, sköljning, desinfektion och förvaring av alla typer av kontaktlinser
    • Fördel: Avdödar Acantamoeba, vilket minimerar risken för infektioner

    Användningsområden

    Consol Extend 355ml är otrolig när det gäller flexibilitet och användningsområden. Denna linsvätska fungerar utmärkt för både mjuka och hårda linser.

    För de som lider av känsliga ögon är denna lösning mild och skonsam men ändå effektiv. Tack vare sitt breda användningsområde kan den användas till daglig rengöring, sköljning och desinficering. Vi tycker att dess långvariga hållbarhet efter öppning, hela sex månader, också är en stor fördel. Oavsett vilken typ av linser du använder får du här en mångsidig lösning som passar alla behov.

    Fördelar

    • Vänlig för känsliga ögon: Innehåller inga irriterande ämnen som Thiomersal.
    • Mångsidig användning: Lämpar sig för både mjuka och hårda linser.
    • Effektiv desinfektion: Dödar effektivt Acantamoeba, vilket minskar risken för ögoninfektioner.
    • Praktisk hållbarhet: Kan användas upp till sex månader efter öppning.
    • Skonsam sammansättning: Innehåller boratbuffert, dinatrium EDTA och natriumklorid.

    Nackdelar

    Även om Consol Extend 355ml är effektiv på många fronter finns det vissa nackdelar vi bör nämna. För det första kan flaskans storlek vara något besvärande för resor. En mindre förpackning hade varit mer praktisk. Det andra att tänka på är att vissa användare har rapporterat en lätt irritation vid första användningen.

    Användarupplevelse

    Komfort och Irritationsnivå

    När vi talade med användare av Consol Extend 355ml märkte vi att de flesta uppskattade hur skonsam vätskan är för ögonen. Många rapporterar ingen irritation, även vid första användningen. Det är ett stort plus då känsliga ögon ofta reagerar starkt på linsvätskor.

    • Skonsam för känsliga ögon
    • Ingen Thiomersal som kan irritera
    • Lämplig för daglig användning

    En del användare nämnde en lätt irritation till en början, men detta avtog snabbt efter några dagars användning. Det kan vara bra att vara medveten om om du är ny användare av produkten.

    Långtidsanvändning

    Consol Extend 355ml har visat sig vara pålitlig över tid. Många användare vi pratade med anmärkte på den långa hållbarheten efter öppning, vilket gör att man får mycket värde för pengarna.

    • Hållbarhet: 6 månader efter öppning
    • Effektiv desinfektion mot Acantamoeba
    • Kan användas för både mjuka och hårda linser

    Den praktiska hållbarheten gör det möjligt att använda samma flaska under en längre period, vilket är både kostnadseffektivt och bekvämt. Dessutom är den mångsidiga användningen för alla typer av linser en klar fördel för dem som växlar mellan olika typer av kontaktlinser.

    Sammanfattningsvis verkar Consol Extend 355ml vara ett solidt val för dem som värderar både komfort och långsiktig användarvänlighet.

    Slutsats

    Consol Extend 355 ml står ut som en pålitlig och effektiv linsvätska för både mjuka och hårda linser. Dess förmåga att bekämpa Acantamoeba och dess säkerhet för känsliga ögon gör den till ett starkt val. Den långa hållbarheten på sex månader efter öppnandet ökar dess kostnadseffektivitet jämfört med andra alternativ. Trots initiala rapporter om lätt irritation visar användarupplevelser att detta snabbt avtar med regelbunden användning. För dem som värdesätter både säkerhet och effektivitet är Consol Extend 355 ml ett utmärkt val.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik