Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    JBL Xtreme 4

    Varumärke: JBL
    Speltid: 24 timmar + 6 timmar med Playtime boost
    Laddtid: 3,5 timmar
    Färgval: Svart, blå, kamoflauge
    Vatten & Damtäthet: IP67
    Uteffekt: 2x 30W woofer + 2x 20W tweeter
    Ljud frekvens: 44Hz – 20 000 Hz
    Bluetooth Version: 5.3
    Storlek: 29,7 x 15 x 14 cm (L x H x D)
    Vikt: 2,1 kg

    Letar vi efter en kraftfull och portabel högtalare som levererar exceptionellt ljud? Då är JBL Xtreme 4 något vi bör överväga. Denna senaste modell från JBL lovar att ta vår musikupplevelse till nästa nivå med sin imponerande ljudkvalitet och robusta design.

    JBL Xtreme 4

    Specifikationer

    Varumärke: JBL
    Speltid: 24 timmar + 6 timmar med Playtime boost
    Laddtid: 3,5 timmar
    Färgval: Svart, blå, kamoflauge
    Vatten & Damtäthet: IP67
    Uteffekt: 2x 30W woofer + 2x 20W tweeter
    Ljud frekvens: 44Hz – 20 000 Hz
    Bluetooth Version: 5.3
    Storlek: 29,7 x 15 x 14 cm (L x H x D)
    Vikt: 2,1 kg

    Letar vi efter en kraftfull och portabel högtalare som levererar exceptionellt ljud? Då är JBL Xtreme 4 något vi bör överväga. Denna senaste modell från JBL lovar att ta vår musikupplevelse till nästa nivå med sin imponerande ljudkvalitet och robusta design.

    Recension av JBL Xtreme 4

    I vår recension kommer vi att dyka djupare in i vad som gör JBL Xtreme 4 unik. Vi kommer att utforska dess ljudprestanda, batteritid och hållbarhet för att se om den verkligen lever upp till hypen. Häng med oss när vi granskar denna spännande högtalare och avgör om den är värd investeringen.

    Kort Sammanfattning

    I vår recension av JBL Xtreme 4 visar vi att denna partyhögtalare levererar ett dynamiskt ljud med klara höga frekvenser och kraftfull bas. Med IP67-klassad vatten- och dammtålighet är den perfekt för utomhusbruk. Den imponerande batteritiden på upp till 30 timmar gör att festen kan fortsätta hela natten. Högtalaren stödjer Auracast Bluetooth-teknik för enkel anslutning till andra JBL-enheter. Trots dess höga pris är dess prestanda och avancerade funktioner värda att överväga.

    Specifikationer

    Tekniska Detaljer

    Låt oss dyka ner i de tekniska detaljerna för vår Partyhögtalare, JBL Xtreme 4:

    • Batteritid: Upp till 30 timmar.
    • Ljudkvalitet: 2 x 50mm högtalarelement och 2 x 20mm tweeter-element.
    • Vattentålighet: IP67-klassad.
    • Trådlös anslutning: Bluetooth 5.3
    • Laddning: USB-C-laddning med snabbladdning.
    • Vikt: 2,1 kg.
    • Mått: 29,7 x 15 x 14 cm.

    Batteritid

    JBL Xtreme 4 erbjuder en imponerande batteritid. En enda laddning räcker för upp till 30 timmars nonstop-spelande. Perfekt för långa utflykter och flera fester där tillgången till eluttag kan vara begränsad.

    Funktioner

    JBL Xtreme 4 är fylld med imponerande funktioner som gör den till en av de bästa partyhögtalarna på marknaden.

    AI Sound Boost

    AI Sound Boost använder intelligenta algoritmer för att förbättra ljudkvaliteten. Den anpassar ljudet efter högtalarens position och håller ljudet klart även vid höga volymer. Inga fler störande distorsioner!

    Auracast Bluetooth-teknik

    Auracast-tekniken låter oss ansluta till flera JBL-enheter samtidigt. Perfekt för stereoljud eller multiroom-ljud. Nu kan vi verkligen skapa feststämning överallt!

    Lång Batteritid

    Upp till 24 timmars spelningstid är ingen liten bedrift. Med Playtime Boost får vi ytterligare 6 timmar. Så batteritorsk är inget problem på nästa långutflykt eller fest!

    Anpassningsbar EQ

    Den anpassningsbara 5-band grafiska equalizern låter oss justera ljudet efter våra egna preferenser. Perfekt för alla som vill finjustera sitt ljud.

    Specifikationer

    • AI Sound Boost
    • Auracast Bluetooth-teknik
    • 24 timmars batteritid + 6 timmar med Playtime Boost
    • Anpassningsbar 5-band grafisk equalizer

    Anslutningsmöjligheter

    Bluetooth 5.3 säkerställer stabila och snabba anslutningar. Vi kan koppla våra telefoner och surfplattor utan några problem.

    Vattentålighet

    Med IP67-klassning är JBL Xtreme 4 både vatten- och dammtålig. Nu behöver vi inte oroa oss för regn eller sand på stranden.

    Design och Byggkvalitet

    När det kommer till design och hållbarhet är JBL Xtreme 4 en riktig tungviktare.

    Utseende

    JBL Xtreme 4 har behållit sin ikoniska cylinderform från föregångaren Xtreme 3. Skillnaden ligger i detaljer som större bumpers för passiva radiatorer och en axelrem med inbyggd flasköppnare. Den må inte vara den elegantaste partyhögtalaren, men den ser robust ut.

    Portabilitet

    Även om JBL Xtreme 4 är relativt stor och tung, är den fortfarande portabel tack vare sin axelrem. Den är lätt nog att bära med till stranden eller en picknick. IP67-klassningen gör den vattentålig och dammtålig, perfekt för utomhusbruk.

    Byggkvalitet

    Byggkvaliteten på JBL Xtreme 4 är imponerande:

    • Robust konstruktion
    • Gummi-bumpers för extra skydd
    • Axelrem för enkel transport
    • Vattentålig och dammtålig (IP67)

    Den här Bluetooth-högtalaren är verkligen gjord för att tåla lite tuffare tag.

    Ljudkvalitet

    Bas och Diskant

    När vi testade JBL Xtreme 4 var vi imponerade av dess ljudkvalitet. Basen är djup och kraftfull tack vare två passiva basreflexelement. Diskanten är klar och tydlig utan att vara överdriven.

    Volymnivå

    JBL Xtreme 4 kan spela väldigt högt vilket gör den perfekt som partyhögtalare. Den höga volymen håller bra kvalitet utan att ljudet blir förvrängt vilket imponerade oss.

    Fördelar

    JBL Xtreme 4 har många fördelar som skiljer den från andra Bluetooth-högtalare.

    1. Lång batteritid: Med upp till 30 timmars speltid kan vi njuta av musiken utan avbrott under långa utflykter och fester.
    2. Enastående ljudkvalitet: Den producerar klart ljud med tydliga höga frekvenser och en kraftfull bas tack vare de två passiva basreflexelementen.
    3. Anpassningsbar EQ: Vi kan justera ljudet efter våra personliga preferenser med hjälp av den anpassningsbara 5-band grafiska equalizern.
    4. Robust och vattentålig: Med IP67-klassning är högtalaren både vatten- och dammtålig, vilket gör den idealisk för utomhusbruk.
    5. Auracast-teknologi: Denna teknik möjliggör enkel anslutning till andra JBL-högtalare och förbättrar användarupplevelsen vid sociala sammanhang.

    Nackdelar

    När vi på Konsumentvalet granskar JBL Xtreme 4 upptäcker vi några nackdelar. Trots att det är en utmärkt partyhögtalare med fantastiskt ljud prestanda och robust design får vi höra om vissa problem. Bluetooth-anslutningen kan ibland vara opålitlig vilket kan vara frustrerande mitt under festen. Högtalarens storlek och vikt gör den otymplig att bära runt vilket kanske inte är idealiskt för alla utomhusaktiviteter.

    Att högtalarens ljud ibland distorderas vid hög volym är också en besvikelse, särskilt för de som älskar att spela musik högt. En annan brist vi märker är avsaknaden av en inbyggd mikrofon för handsfree-samtal. Det är något vi förväntar oss i denna prisklass.

    Slutsats

    När vi summerar våra intryck av JBL Xtreme 4, kan vi konstatera att denna partyhögtalare erbjuder mycket för pengarna.

    • Ljudkvalitet: Kraftfull bas och tydlig diskant.
    • Batteritid: Upp till 30 timmar.
    • Vattentålighet: IP67-klassad, perfekt för utomhusbruk.
    • Anslutning: Auracast-teknologi för enkel sammankoppling med andra JBL-enheter.
    • Design: Robust och hållbar med en avtagbar rem.

    Trots ett högre pris och vissa problem med Bluetooth-stabiliteten, anser vi att JBL Xtreme 4 är ett utmärkt val för de som söker en pålitlig och kraftfull Bluetooth-högtalare för alla typer av festliga tillfällen.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik