Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    Harman Kardon Onyx Studio 8

    Varumärke: Harman Kardon
    Speltid: 8 timmar
    Laddtid: 5 timmar
    Färgval: Svart, blå, champagne
    Uteffekt: 50 watt
    Ljud frekvens: 50Hz – 20 000 Hz (-6dB)
    Bluetooth Version: 5.2
    Storlek: Ingen information
    Vikt: 3,52 kg

    När det kommer till ljudkvalitet står Harman Kardon ofta i en klass för sig. Deras senaste tillskott, Onyx Studio 8, lovar att leverera en upplevelse utöver det vanliga. Men lever den verkligen upp till förväntningarna?

    Harman Kardon Onyx Studio 8

    Specifikationer

    Varumärke: Harman Kardon
    Speltid: 8 timmar
    Laddtid: 5 timmar
    Färgval: Svart, blå, champagne
    Uteffekt: 50 watt
    Ljud frekvens: 50Hz – 20 000 Hz (-6dB)
    Bluetooth Version: 5.2
    Storlek: Ingen information
    Vikt: 3,52 kg

    När det kommer till ljudkvalitet står Harman Kardon ofta i en klass för sig. Deras senaste tillskott, Onyx Studio 8, lovar att leverera en upplevelse utöver det vanliga. Men lever den verkligen upp till förväntningarna?

    Harman Kardon Onyx Studio 8 recension

    Vi har testat Onyx Studio 8 noggrant för att ge er en ärlig och detaljerad recension. Från design och funktioner till ljudkvalitet och användarvänlighet – vi lämnar inget åt slumpen. Låt oss dyka djupare in i vad denna högtalare har att erbjuda och om den verkligen är värd din investering.

    Harman Kardon Onyx Studio 8

    Här på Konsumentvalet har vi haft nöjet att testa Harman Kardon Onyx Studio 8. Denna Bluetooth-högtalare erbjuder en rad imponerande funktioner och en stilfull design.

    Funktioner:

    • Superior ljudprestanda
    • Elegant design med anodiserad aluminiumhandtag
    • Självjustering till omgivningen
    • Bluetooth-strömning upp till 8 timmar

    Designen är både snygg och praktisk. Högtalaren är elegant och lätt att bära. Dessutom är ljudkvaliteten överlägsen vilket gör den idealisk för allt från musik till konferenssamtal.

    Prestandan är också imponerande med automatisk kalibrering som ger optimalt ljud i alla miljöer och upp till 8 timmars batteritid. Vårt test visade att den fungerade utmärkt även vid höga volymer utan distorsion.

    Vill du ha en Bluetooth-högtalare som kombinerar funktionalitet med snygg design? Då kan Onyx Studio 8 vara perfekt för dig.

    Design

    När vi först såg Harman Kardon Onyx Studio 8 blev vi genast imponerade av dess eleganta design. Högtalaren kombinerar stil med hållbarhet på ett utmärkt sätt.

    Onyx Studio 8 är tillverkad av premiummaterial vilket inkluderar återvunnet plast och en högtalargrill av återvunnet polyester. Detta gör den till ett miljövänligt val som vi verkligen uppskattar. Här är några av de framstående designfunktionerna:

    • Elegant design: Slimmat, anodiserat aluminiumhandtag som också fungerar som en stabil bas
    • Hållbart material: Återvunnet plast och polyester
    • Unik form: Konvex design med ringformad bärhandtag

    Den är inte bara snygg utan också mycket praktisk tack vare det bekväma handtaget. Perfekt för att flytta från rum till rum. Harman Kardon Onyx Studio 8 blir snabbt en central del av din heminredning.

    Anslutningar

    Harman Kardon Onyx Studio 8 erbjuder flera anslutningsmöjligheter som gör den mångsidig och lättanvänd. Denna Bluetooth högtalare har den senaste Bluetooth 5.2 teknologin, vilket garanterar en stabil och snabb anslutning till alla våra enheter. Vi upplevde inga problem med synkroniseringen när vi parade högtalaren med smartphones, surfplattor eller laptops.

    För specifikationer kan vi lista följande anslutningar:

    • Bluetooth version: 5.2
    • USB-C: För laddning
    • AUX-ingång: För trådbundna enheter

    Vi märkte också att räckvidden för Bluetooth är imponerande. Vi kunde röra oss fritt i hela huset utan att förlora anslutningen och ljudkvaliteten var fortsatt klar och skarp. Tillsammans med den intelligenta automatiska kalibreringen som justerar ljudet efter rummet, blir lyssningsupplevelsen med Onyx Studio 8 riktigt smidig och njutbar.

    Batteritid

    Den största fördelen med Harman Kardon Onyx Studio 8 är dess imponerande batteritid. Med upp till 8 timmar av oavbruten musikuppspelning kan vi njuta av våra favoritlåtar utan att oroa oss för att batteriet ska ta slut mitt i festen. Detta gör den verkligen till en idealisk Bluetooth-högtalare för både inomhus- och utomhusevenemang.

    För att sammanfatta batterispecifikationerna:

    • Batteritid: Upp till 8 timmar
    • Laddning: USB-C

    Den trådlösa friheten som Onyx Studio 8 erbjuder förstärker dess användarvänlighet. Vi kan enkelt flytta den från rum till rum eller ta den med oss ut i trädgården. Vi på Konsumentvalet uppskattar verkligen att vi slipper oroa oss för att konstant behöva ladda högtalaren under längre användningsperioder.

    Ljudkvalitet

    När vi lyssnar på Harman Kardon Onyx Studio 8 får vi en känsla av balans. Högtalarens ljudprofil täcker flera musikgenrer väl. Vi märker en hygglig ökning i hög bas som framhäver baslinjer på ett trevligt sätt. Trots att djup bas saknas uppskattar vi ändå hur mellantoner och diskant framträder nyanserat.

    Enligt våra tester levererar högtalaren en frekvensrespons på 50 Hz till 20 000 Hz (-6 dB). Detta innebär att vi kan njuta av en bred frekvensomfattning. Detaljerna i vokaler och ledande instrument är tydliga och förstärker lyssningsupplevelsen.

    • Bas: Stark och tydlig, särskilt under 75% volym. Högre volymer kan leda till viss DSP-komprimering men inget som stör de låga frekvenserna.
    • Diskant: Klar och detaljerad återgivning av höga frekvenser. Den skarpa diskanten gör att vi kan uppfatta varje nyans i musiken.

    Sammanfattningsvis erbjuder Onyx Studio 8 en imponerande ljudkvalitet för en Bluetooth-högtalare. Vi uppskattar verkligen den balanserade ljudprofilen, även om vi gärna hade sett lite mer djup i basen.

    Fördelar

    • Kvalitetsljud: Onyx Studio 8 levererar klart och detaljerat ljud tack vare sina två 3,5-tums basenheter och två 1-tums diskantenheter. Perfekt för musikälskare.
    • Trådlös Anslutning: Den stöder Bluetooth 5.2-teknik, vilket ger en stabil och snabb anslutning. Vi har aldrig upplevt några störningar.
    • Lång Batteritid: Upp till 8 timmars batteritid gör den idealisk för långa användningsperioder utan ständig laddning.
    • Design och Portabilitet: Den stilrena och kompakta designen gör det enkelt att ta med den överallt. Oavsett om det är på resor eller hemmavid, ser den alltid bra ut.

    Nackdelar

    När vi testade Harman Kardon Onyx Studio 8 upptäckte vi några nackdelar som vi vill lyfta fram:

    • Brist på lågfrekvent bas: Tyvärr saknar denna Bluetooth Högtalare den djupa basen som behövs för att lyfta actionfyllda filmscener och vissa musikgenrer.
    • Kompression vid högsta volym: När vi maxar volymen märker vi att ljudkvaliteten försämras på grund av kompression. Detta innebär att ljudet kan bli platt och sakna detalj.
    • Inkonsekvent ljudåtergivning: Vi har också märkt att ljudkvaliteten varierar beroende på var vi placerar oss i förhållande till högtalaren. Detta kan vara störande vid både film och musiklyssning.

    Trots dessa nackdelar erbjuder Onyx Studio 8 fortfarande en bra ljudupplevelse och imponerande funktioner.

    Slutlig Bedömning

    Efter att ha noggrant granskat Harman Kardon Onyx Studio 8 kan vi säkra påstå att den lever upp till förväntningarna som en högkvalitativ Bluetooth högtalare. Med en elegant design och ett anodiserat aluminiumhandtag är den både snygg och enkel att flytta runt. Ljudkvaliteten är imponerande med klara diskanttoner och en stark bas som passar en rad olika musikgenrer.

    • Bluetooth 5.2
    • Anslutningsmöjligheter: USB-C och AUX-ingång
    • Batteritid: Upp till 8 timmar
    • Dubbel tweeter-design för stereo uppspelning
    • Multipoint Bluetooth-koppling

    Vi uppskattar särskilt den hyfsat långa batteritiden, vilket gör det möjligt att använda högtalaren både inomhus och utomhus utan att behöva ladda ständigt. Dock noterade vi en brist på djup bas och lite kompression vid högsta volym. Sammanfattningsvis erbjuder Onyx Studio 8 en bra ljudupplevelse som är svår att slå i sin prisklass.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik