Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    JBL Go 4

    Varumärke: JBL
    Speltid: 7 timmar + 2 timmar med playtime boost
    Laddtid: 3 timmar
    Färgval: Svart, röd, rosa, lila, vit, kamouflage, marinblå
    Vatten & Damtäthet: IP67
    Uteffekt: 4,2 watt
    Ljud frekvens: 90Hz – 20 000 Hz
    Bluetooth Version: 5.3
    Storlek: 9,4 x 7,8 x 4,2 cm (L x H x D)
    Vikt: 0,19 kg

    JBL har länge varit en favorit bland ljudentusiaster, och med lanseringen av JBL Go 4 höjs ribban ytterligare. Vi har haft möjligheten att testa denna kompakta högtalare och är ivriga att dela våra intryck. Den lilla storleken till trots, lovar JBL Go 4 att leverera kraftfullt ljud och imponerande batteritid.

    JBL Go 4

    Specifikationer

    Varumärke: JBL
    Speltid: 7 timmar + 2 timmar med playtime boost
    Laddtid: 3 timmar
    Färgval: Svart, röd, rosa, lila, vit, kamouflage, marinblå
    Vatten & Damtäthet: IP67
    Uteffekt: 4,2 watt
    Ljud frekvens: 90Hz – 20 000 Hz
    Bluetooth Version: 5.3
    Storlek: 9,4 x 7,8 x 4,2 cm (L x H x D)
    Vikt: 0,19 kg

    JBL har länge varit en favorit bland ljudentusiaster, och med lanseringen av JBL Go 4 höjs ribban ytterligare. Vi har haft möjligheten att testa denna kompakta högtalare och är ivriga att dela våra intryck. Den lilla storleken till trots, lovar JBL Go 4 att leverera kraftfullt ljud och imponerande batteritid.

    JBL Go 4 recension

    Design och Byggkvalitet

    JBL Go 4 är en liten Bluetooth-högtalare med imponerande design och byggkvalitet. Den är både snygg och tuff, perfekt för alla våra äventyr.

    Mått och Vikt

    Måtten och vikten gör JBL Go 4 extremt portabel:

    • Mått: 9.4 x 7.8 x 4.2 cm
    • Vikt: 190 gram
    • Silikonkantade kanter
    • Mesh-överdrag
    • Delvis tillverkad av återvunnet plast och tyg

    Funktioner

    Här är några av de mest imponerande funktionerna på JBL Go 4, vår lilla Bluetooth-högtalare som levererar stort ljud och är enkel att bära med sig.

    Vatten- och Dammtålighet

    JBL Go 4 kommer med en IP67-klassning. Detta innebär att den är både vatten- och dammtålig. Perfekt för våra utomhusaktiviteter.

    Kontroll och Användargränssnitt

    Högtalaren har en enkel design med intuitiva kontroller på toppen och sidorna. Den nya loopen gör den lätt att bära och en ny Auracast-knapp förbättrar användarupplevelsen.

    App-stöd

    Med stöd för JBL Portable-appen kan vi anpassa EQ-inställningarna. Vi kan också para ihop flera högtalare via Auracast och hålla våra enheter uppdaterade med den senaste firmware.

    Ljudkvalitet

    JBL Go 4 levererar överraskande bra ljud för sin storlek. Vi har använt den i både små och mellanstora rum och upplever en jämn och balanserad ljudkvalitet.

    Bas och Diskant

    Basen är förvånansvärt kraftig för en liten Bluetooth-högtalare. Diskanten är klar och detaljerad, vilket kompletterar basen fint. Genom JBL Portable-appen kan du också anpassa EQ-inställningarna för att optimera ljudet efter dina preferenser.

    Volymkapacitet

    Volymkapaciteten på JBL Go 4 är imponerande. Den 4.2W RMS-effekten är stark nog att fylla ett mindre rum med ljud utan problem. Trots sin kompakta storlek höll högtalaren en hög och tydlig volym vid våra tester.

    Batteritid

    När det gäller batteritid är JBL Go 4 en liten Bluetooth-högtalare som inte gör oss besvikna. Med upp till 9 timmars kontinuerlig spelning på en enda laddning kan vi njuta av musik under en lång tidsperiod innan vi behöver ladda den igen.

    Speltid och Laddning

    JBL Go 4 har imponerande specifikationer för en högtalare i sin storlek:

    • Batteritid: Upp till 9 timmar
    • Laddningstid: Cirka 3 timmar

    Det här gör att vi kan ta med JBL Go 4 på våra äventyr utan att oroa oss för att batteriet ska ta slut snabbt. Den är perfekt för resor och utomhusbruk där vi behöver pålitligt ljud under längre perioder. Dess snabba laddningstid på cirka 3 timmar innebär också att vi snabbt kan komma igång med att lyssna igen.

    Vi gillar också hur JBL Go 4 hanterar sin batteritid. Trots konstant användning håller den utmärkt och presterar pålitligt, vilket är ett stort plus i vår bok.

    Anslutningsmöjligheter

    När det gäller anslutningsmöjligheter erbjuder JBL Go 4 flera imponerande alternativ, vilket gör att den sticker ut bland små Bluetooth-högtalare.

    Bluetooth och Anslutningsmöjligheter

    JBL Go 4 har stöd för den senaste Bluetooth 5.3-tekniken. Detta innebär en snabb och stabil anslutning till dina enheter. Dessutom har högtalaren funktioner som:

    • Multipoint Connection: Anslutning till två enheter samtidigt
    • Auracast: Möjlighet att ansluta flera högtalare trådlöst

    Räckvidd och Stabilitet

    När det gäller räckvidd kan JBL Go 4 spela upp till 7 timmar på en enda laddning. Med Playtime Boost får vi ytterligare 2 timmar av spelningstid, så totalt 9 timmar. Denna högtalare är designad för att hålla anslutningen stabil och pålitlig under hela lyssningsupplevelsen.

    Fördelar

    Låt oss utforska de främsta fördelarna med JBL Go 4, vår lilla bluetooth-högtalare för alla tillfällen.

    Kompakt och Bärbar

    JBL Go 4 är liten nog att passa i fickan. Med en vikt på endast 190 gram är den ultralätt att ta med sig. Perfekt för resor och sociala sammankomster.

    Ljudkvalitet i Förhållande till Storlek

    Trots sin storlek levererar JBL Go 4 en imponerande ljudkvalitet. Mellan- och basfrekvenserna är särskilt starka, vilket ger en fyllig ljudupplevelse.

    Vattentät och Dammtät

    Med sin IP67-klassning är högtalaren skyddad mot både vatten och damm. Ett utmärkt val för utomhusaktiviteter och stränder.

    App-stöd

    Med JBL Portable-appen kan vi anpassa EQ-inställningar och uppdatera firmware enkelt. Auracast-koppling möjliggör att länka flera enheter för större ljudupplevelse.

    Nackdelar

    Trots att JBL Go 4 imponerar på många fronter finns det några nackdelar värda att notera.

    Begränsad Volymkapacitet

    JBL Go 4 har en begränsad volymkapacitet på 4.2W RMS. Detta innebär att även om ljudkvaliteten är bra kan ljudstyrkan och basresponsen vara otillräckliga för större utrymmen eller utomhusbruk.

    Ingen Passiv Radiator

    En annan nackdel är att JBL Go 4 saknar en passiv radiator. För en liten Bluetooth-högtalare som denna innebär det att basresponsen blir svagare jämfört med konkurrenter som inkluderar denna funktion.

    Inga Högre Bitrate-alternativ

    JBL Go 4 stöder endast SBC-kodning. Våra tester visar att detta kan begränsa ljudkvaliteten jämfört med andra högtalare som stöder högre bitrate-alternativ som aptX eller AAC.

    Slutomdöme

    På Konsumentvalet anser vi att JBL Go 4 är en utmärkt liten Bluetooth-högtalare för daglig användning. Med sin robusta konstruktion, imponerande ljudkvalitet och praktiska funktioner som Bluetooth 5.1 och IPX7-vattenbeständighet är den perfekt för såväl hemmet som utomhusaktiviteter.

    • Bluetooth 5.1
    • IPX7-vattenbeständighet
    • Batteritid upp till 9 timmar
    • Kompakt och lätt design

    För oss är JBL Go 4 verkligen värt att överväga om du letar efter en högkvalitativ, liten Bluetooth-högtalare.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik