Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    Sony SRS-XB100

    Varumärke: Sony
    Speltid: 16 timmar
    Laddtid: 4,5 timmar
    Färgval: Mörkgrå, Ljusgrå
    Vatten & Damtäthet: IP67
    Ljud frekvens: 20Hz – 20 000 Hz
    Bluetooth Version: 5.3
    Storlek: 7,6 cm x 9,5 (Diameter x Höjd)
    Vikt: 0,27 kg

    När vi tänker på bärbara högtalare är Sony ett namn som ofta dyker upp. Deras senaste modell, Sony SRS-XB100, lovar att leverera kraftfullt ljud i ett kompakt format. Men lever den verkligen upp till förväntningarna?

    Sony SRS-XB100

    Specifikationer

    Varumärke: Sony
    Speltid: 16 timmar
    Laddtid: 4,5 timmar
    Färgval: Mörkgrå, Ljusgrå
    Vatten & Damtäthet: IP67
    Ljud frekvens: 20Hz – 20 000 Hz
    Bluetooth Version: 5.3
    Storlek: 7,6 cm x 9,5 (Diameter x Höjd)
    Vikt: 0,27 kg

    När vi tänker på bärbara högtalare är Sony ett namn som ofta dyker upp. Deras senaste modell, Sony SRS-XB100, lovar att leverera kraftfullt ljud i ett kompakt format. Men lever den verkligen upp till förväntningarna?

    Sony SRS-XB100 utförlig recension

    Vi har testat denna trådlösa Bluetooth-högtalare för att se om den kan bli vår nya favorit för både inomhus och utomhusbruk. Med en kombination av robust design och avancerad ljudteknik verkar Sony SRS-XB100 ha allt som krävs för att imponera. Låt oss dyka djupare och se vad den verkligen har att erbjuda.

    Specifikationer

    Dimensioner och Vikt

    • Mått: 7,6 cm x 9,5 (D x H)
    • Vikt: 274 gram

    Komponenter

    • Driver: Upward-firing 2-Watt
    • Bass radiator: Downward-aimed passiv

    Batteritid

    • Måttlig volym: Upp till 16 timmar
    • Maximal volym: Cirka 4,5 timmar
    • Bluetooth: Version 5.3, stöd för AAC och SBC codecs
    • Google Fast Pair: Kompatibel med Android-enheter

    Design och Byggkvalitet

    Sony SRS-XB100 är en extremt liten Bluetooth-högtalare som verkligen lever upp till förväntningarna. Dess cylinderformade design med ridged ytterhölje är både snygg och funktionell.

    • Vikt: 274 gram
    • Storlek: 7,6 cm x 9,5
    • Färgalternativ: Svart, Blå, Ljusgrå, Orange
    • IP67-klassning: Damm- och vattenbeständig

    Bärbarhet

    Denna lilla Bluetooth-högtalare är enkel att bära med sig tack vare sin tillhörande bärrem. Den väger så pass lite att vi knappt märker den. Perfekt för resor och utomhusbruk.

    Hållbarhet

    Batteritiden imponerar med upp till 16 timmar vid normal volym. Vid maximal volym räcker den 5 timmar. Laddningen sker via en USB-C-kabel och tar cirka 4 timmar och 30 minuter.

    Ljudkvalitet

    Sony SRS-XB100 har imponerat oss med sitt ljud trots sin kompakta form. Denna lilla bluetooth-högtalare är ett utmärkt val för både musik och podcasts.

    Bass och Diskant

    Basen är inte kraftfull men ganska acceptabel för en liten högtalare. Diskanten är klar och ger en bra balans för musikalisk njutning och tydlighet i podcasts.

    Volymkapacitet

    Volymkapaciteten är överraskande hög. Vi har kunnat spela musik i upp till 16 timmar vid måttlig volym och cirka 5 timmar vid maximal volym. Perfekt för både hemma och utomhusbruk.

    Prestanda

    Sony SRS-XB100 är en kraftfull liten bluetooth-högtalare som levererar imponerande ljud. Med en frekvensrespons på 20 Hz – 20 kHz får vi en bred ljudbild med tydliga detaljer.

    Användarupplevelse

    Sonys lilla bluetooth-högtalare är förvånansvärt enkel att använda. Vi älskar dess kompakta design och IP67-klassificering som gör den perfekt för både stranden och parken.

    Funktioner

    Den här trådlösa bluetooth-högtalaren är fullproppad med funktioner som:

    • Bluetooth 5.3
    • Stöd för AAC och SBC codecs
    • Google Fast Pair för Android-enheter

    Sony SRS-XB100 är en liten högtalare med stor potential.

    Fördelar

    Vi uppskattar verkligen hur portabel och lätt Sony SRS-XB100 trådlös Bluetooth-högtalare är. Med en vikt på endast 0,27 kg och dimensioner på 7,6 cm x 9,5 cm är den otroligt lätt att bära med sig vart vi än går.

    En annan stor fördel är högtalarens vattentålighet. Med en IP67-klassning är den helt damm- och vattentät, vilket innebär att vi kan använda den i våta miljöer utan problem.

    Lång batteritid är också en faktor vi värderar högt. Högtalaren kan spela musik i upp till 16 timmar på en enda laddning, vilket räcker för heldagar vid stranden eller parkhäng.

    Ljudkvaliteten är imponerande för en så liten Bluetooth-högtalare. Frekvensomfånget på 20 Hz till 20 kHz ger klart och balanserat ljud som fungerar lika bra för musik som för podcasts.

    När det kommer till användarvänlighet är denna högtalare en vinnare. Den enkla designen med knappar för strömbrytare, Bluetooth-parning, spel/paus och volymkontroller gör livet lättare för oss som användare.

    • Vattentålighet: IP67-klassning
    • Lång batteritid: Upp till 16 timmar
    • Ljudkvalitet: Frekvensomfång 20 Hz – 20 kHz
    • Användarvänlig: Enkla kontrollknappar

    Nackdelar

    Även om Sony SRS-XB100 trådlös Bluetooth-högtalare har mycket att erbjuda, så finns det några nackdelar som vi på Konsumentvalet har lagt märke till:

    1. Begränsad batteritid: Vid högre volymer räcker batteriet rätt mycket kortare, vilket kan vara en besvikelse för många som gillar att blasta musik.
    2. Ljudkvalitet kan vara bättre: Basen är aningen svag, och även om ljudet är klart kunde vi önska en kraftigare bas.
    3. Stor storlek: Den är inte den minsta Bluetooth-högtalaren på marknaden, vilket gör den något otymplig att bära med sig trots bärremmen.
    4. Ingen multiparing: Möjligheten att para ihop med fler enheter samtidigt saknas, vilket är en besvikelse.
    5. Ingen inbyggd mikrofon: Avsaknaden av en mikrofon gör att handsfree-samtal inte är möjliga med denna högtalare.

    Med dessa punkter i åtanke blir det enklare för våra läsare att göra ett välgrundat köpbeslut.

    Slutsats

    Sony SRS-XB100 trådlös Bluetooth-högtalare har imponerat oss med sin kompakta storlek och suveräna ljudkvalitet. Som en liten Bluetooth-högtalare erbjuder den:

    • Ljud: Balanserad ljudsignatur, frekvensomfång 20Hz – 20kHz
    • Anslutning: Bluetooth 5.3, AAC och SBC codecs, Google Fast Pair
    • Batteritid: Upp till 16 timmar vid måttlig volym, 5-8 timmar vid maximal volym ungefär

    Högtalaren är enkel att använda och dess IP67-klassificering gör den perfekt för alla miljöer, både inomhus och utomhus. Trots några små nackdelar, som begränsad batteritid vid hög volym och avsaknad av multiparing, tycker vi att dess fördelar överväger. Den portabla storleken, robusta designen och imponerande ljud gör Sony SRS-XB100 till ett utmärkt val för alla som letar efter en liten Bluetooth-högtalare.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik