Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    Bowers & Wilkins Zeppelin

    Varumärke: Bowers & Wilkins
    Batteridriven: Nej
    Färgval: Svart, pärlgrå
    Uteffekt: 240 watt
    Ljud frekvens: 35Hz – 20 000 Hz (-6dB)
    Bluetooth Version: 5.0
    Wifi Anslutning: Ja
    Storlek: 66 x 18,8 x 18,3 cm (L x H x D)
    Vikt: 7,3 kg

    När det kommer till premiumhögtalare är Bowers & Wilkins ett namn som ofta dyker upp. Deras senaste tillskott, Zeppelin, lovar att ta ljudupplevelsen till nya höjder. Men lever den upp till hypen?

    Bowers & Wilkins Zeppelin

    Specifikationer

    Varumärke: Bowers & Wilkins
    Batteridriven: Nej
    Färgval: Svart, pärlgrå
    Uteffekt: 240 watt
    Ljud frekvens: 35Hz – 20 000 Hz (-6dB)
    Bluetooth Version: 5.0
    Wifi Anslutning: Ja
    Storlek: 66 x 18,8 x 18,3 cm (L x H x D)
    Vikt: 7,3 kg

    När det kommer till premiumhögtalare är Bowers & Wilkins ett namn som ofta dyker upp. Deras senaste tillskott, Zeppelin, lovar att ta ljudupplevelsen till nya höjder. Men lever den upp till hypen?

    Egen recension av Bowers & Wilkins Zeppelin

    Vi har testat Bowers & Wilkins Zeppelin för att se om den verkligen kan leverera det kristallklara ljud som märket är känt för. Med sin unika design och avancerade teknik är det svårt att inte bli nyfiken. Låt oss dyka djupare in i vad denna högtalare har att erbjuda.

    Beskrivning

    Låt oss dyka ner i vad som gör Bowers & Wilkins Zeppelin så speciell och varför den sticker ut som en ledande wifi-högtalare på marknaden.

    Ikonisk Design

    Bowers & Wilkins Zeppelin är en ikonisk och stilfull wifi-högtalare. Med sin elliptiska form och mesh-grill utstrålar den lyx. Den väger 7,3 kg och mäter 188mm x 660mm x 183mm, vilket gör den både imponerande och stor. Tillgänglig i två eleganta färger: mörkgrå och pärlgrå.

    Ljudkvalitet i Världsklass

    Zeppelin erbjuder ljudkvalitet i världsklass med sin unika 2.1-ljudkonfiguration. Den har två tweeters, två mellanregister och en subwoofer. Denna setup skapar en bred ljudbild med stark bas och kristallklara höga toner.

    Funktioner och Specifikationer

    När vi på Konsumentvalet testade Bowers & Wilkins Zeppelin blev vi imponerade av dess mångsidighet. Här går vi igenom några av de kärnfunktioner som gör denna wifi-högtalare så imponerande.

    Streaming och Multiroom

    Zeppelin stödjer trådlös streaming via Apple AirPlay 2, aptX Bluetooth och Spotify Connect. Du kan också använda Amazon Alexa för röststyrning och integrera den i ditt smarta hemsystem, vilket ger en sömlös upplevelse.

    Trådlös Anslutning

    Med Bluetooth 5.0 och Wi-Fi kopplas Zeppelin enkelt och stabilt till dina enheter. Denna högtalare är byggd för modern komfort, vilket gör det enkelt att njuta av din musik utan krångliga kablar.

    Monteringsalternativ

    Zeppelin kan monteras på väggen med hjälp av en separat väggmontering. Detta ger flexibilitet att placera din wifi-högtalare där det passar bäst i ditt hem.

    Prestanda

    Ljudprestanda

    Bowers & Wilkins Zeppelin imponerar verkligen när det kommer till ljudkvalitet. Med sin 2.1-ljudkonfiguration och inbyggda subwoofer får vi stark bas och klara höga frekvenser. Högtalaren kan spela på höga volymer utan att distorsion uppstår vilket är en viktig faktor för oss som älskar högkvalitativ musik. Dess benägenhet att leverera en balanserad ljudbild med både kraftfull bas och tydliga höjder gör Zeppelin till en av de bästa wifi-högtalarna på marknaden.

    Användarupplevelse

    Designen på Bowers & Wilkins Zeppelin är lika ikonisk som ljudet är fantastiskt. Vi är väldigt nöjda med de trådlösa anslutningsmöjligheterna via Apple AirPlay 2 och aptX Bluetooth. Det gör streaming superenkelt från våra favoritstreamingtjänster som Spotify. Dessutom erbjuder Zeppelins minimalistiska kontroller en användarvänlig upplevelse. Den inbyggda Alexa-stödet är pricken över i:et, vilket gör röststyrningen till en dröm.

    Fördelar

    • Utmärkt ljudkvalitet: Zeppelin skapar en balanserad och detaljerad ljudbild, perfekt för både djupa basar och klara höga toner.
    • Mångsidig anslutningsmöjlighet: Streaming via Apple AirPlay 2, Bluetooth och Spotify Connect gör det enkelt att ansluta till olika enheter.
    • Snygg design: Den elliptiska formen och färgvalen mörkgrå och pärlgrå gör att högtalaren passar in i vilken interiör som helst.
    • Smart funktioner: Inbyggt stöd för Amazon Alexa och en enkel app för EQ-justeringar förbättrar användarupplevelsen.

    Nackdelar

    Trots att Bowers & Wilkins Zeppelin är en utmärkt WiFi-högtalare med fantastiskt ljud och design finns det några begränsningar att notera.

    • Pris: Zeppelin är i den övre prisklassen och kan vara dyr jämfört med andra WiFi-högtalare.
    • Bärbarhet: Med sin storlek och vikt är den inte lika portabel som andra mindre högtalare på marknaden.
    • Anslutningsmöjligheter: Trots sin trådlösa kapacitet saknar den vissa fysiska anslutningsportar som kan vara önskvärda för vissa användare, som 3.5mm AUX-ingång.
    • Alexa-funktion: Även om den inbyggda Alexa-assistenten är en fin touch kan integrationen ibland vara något begränsad i funktionalitet jämfört med dedikerade Amazon Alexa-enheter.

    Vi anser att det är viktigt att nämna dessa begränsningar för att ge en fullständig bild av vad man kan förvänta sig av Bowers & Wilkins Zeppelin.

    Slutsats

    Vi på Konsumentvalet anser att Bowers & Wilkins Zeppelin verkligen levererar på nästan alla fronter. Högtalaren imponerar med sitt högupplösta ljud, eleganta design och omfattande trådlösa stöd. För dig som gillar modern teknik och fantastisk ljudkvalitet är denna wifi högtalare ett självklart val. Några specifikationer att notera:

    • Stöd för aptX Bluetooth, Apple AirPlay 2 och Spotify Connect
    • Inbyggd Amazon Alexa-assistent
    • 5-driversdesign med 2 tweeters, 2 mellanregister och 1 subwoofer
    • 240 watt Class-D-förstärkning
    • Högupplöst ljud via 24bit/192kHz DAC

    Med sin balanserade ljudåtergivning och stilrena utseende kommer Zeppelin säkert att höja både ditt ljudsystem och din inredning till en ny nivå.

    Källor

    Som ansvarig utgivare, hemsideansvarig och skribent för Konsumentvalet, leder jag vårt innehåll med expertis och insikt.

    Min erfarenhet inom produkttester ger läsarna pålitliga recensioner och vägledning för välgrundade köpbeslut. Jag är passionerad och dedikerad inom konsumentjournalistik