Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    Apple AirPods 4 släpps i september – upptäck nyheterna

    Apple airpods 4 släpps

    Apple-fans, förbered er! I september släpps de efterlängtade AirPods 4, och förväntningarna är skyhöga. Med rykten om förbättrad ljudkvalitet, längre batteritid och nya smarta funktioner, är det ingen överraskning att dessa trådlösa hörlurar redan har fått oss att räkna ner dagarna.

    Vi har följt utvecklingen noga och kan knappt bärga oss att få testa de senaste innovationerna från Apple. Kommer AirPods 4 att sätta en ny standard för trådlösa hörlurar? Det är frågan som alla ställer sig. Låt oss dyka djupare in i vad vi kan förvänta oss av denna spännande lansering.

    Huvudpunkter

    • Releasedatum och Tillgänglighet: AirPods 4 släpps officiellt den 20 september och kommer finnas tillgängliga i Apple Store och hos auktoriserade återförsäljare.
    • Förbättrad Ljudkvalitet: Den nya modellen erbjuder förbättrad bas, tydligare diskant och stöd för Spatial Audio för en mer uppslukande ljudupplevelse.
    • Längre Batteritid: AirPods 4 ger upp till 5 timmars speltid på en laddning och totalt 30 timmar med laddningsfodralet.
    • Smarta Funktioner: Förbättrad integration med Siri och adaptiv brusreducering som justerar sig beroende på omgivningens ljudnivå.
    • Ergonomisk Design: Ny ergonomisk design som ger bättre passform och minskar risken för att hörlurarna faller ur.
    • Pris: AirPods 4 kostar runt 1 795 SEK, med en premiumvariant tillgänglig för cirka 2 2395 SEK som erbjuder extra funktioner som längre batteritid och MagSafe-laddning.

    Apple AirPods 4 Släpps I September

    Apple AirPods 4 släpps den 20 september, och vi kan knappt vänta. Enligt läckor och officiella uttalanden kommer dessa nya öronsnäckor med flera spännande uppgraderingar.

    Förbättrad Ljudkvalitet

    En av de mest efterlängtade funktionerna är den förbättrade ljudkvaliteten. Det sägs att de nya AirPods 4 kommer att erbjuda bättre bas, tydligare diskant och en mer balanserad ljudbild. Vi förväntar oss också stöd för Spatial Audio, som ger en uppslukande upplevelse vid film- och musiklyssning.

    Längre Batteritid

    En annan bra fördel är batteritiden. AirPods 4 ska kunna spela musik upp till 5 timmar på en enda laddning och totalt 30 timmar med laddningsfodralet. Detta är sämre än andra modeller eller liknande. Så inget toppen.

    Smarta Funktioner

    Smarta funktioner är alltid ett plus, och AirPods 4 gör ingen besviken. Vi har hört att de kommer att integreras ännu bättre med Siri, vilket gör det enklare att styra musik, ringa samtal och styra smarta hem-enheter. En annan ryktad funktion är adaptiv brusreducering, som justeras beroende på omgivningens ljudnivå.

    Ryktade Designförändringar

    Designen har också fått sin beskärda del av rykten. Det sägs att Apple har arbetat på att göra dem både mer ergonomiska och stilrena. Vi hoppas att de även blir lite mer anpassningsbara för olika öronformer.

    Tillgänglighet Och Pris

    AirPods 4 kommer att vara tillgängliga i Apple Store och hos auktoriserade återförsäljare från och med den 20 september. Prisuppgifterna är officiellt bekräftade, vi kan förvänta oss något liknande priset för tidigare modeller, runt 1 795 SEK.

    Ny Design Och Funktioner

    AirPods 4 lanseras med en rad spännande förbättringar. Designen och de nya funktionerna lovar att ge användarna en ännu bättre upplevelse.

    Förbättrad Passform

    En av de mest efterlängtade uppgraderingarna är den förbättrade passformen. Den nya ergonomiska designen ska passa fler användares öron, vilket minskar risken för att öronsnäckorna ramlar ur. Med olika storlekar på öronsnäckorna kan vi anpassa vår AirPods 4 för maximal komfort, oavsett öronstorlek.

    Mindre Laddningsetui

    Det nya laddningsetuiet är inte bara mindre, utan också mer praktiskt. Ett mer kompakt etui gör det enklare att bära med sig AirPods 4, utan att tumma på batterikapaciteten. Trots den mindre storleken erbjuder fodralet upp till 30 timmars total speltid, vilket innebär att vi kan lyssna länge utan att behöva ladda om.

    • Apple.com: Officiell lanseringsinformation
    • MacRumors.com: Rykten och bekräftade specifikationer
    • TheVerge.com: Recensioner och expertutlåtanden
    Airpods 4 dekorativbild
    H2 chip dekorativbild

    Ljudkvalitet Och Brusreducering

    Ljudkvaliteten och brusreduceringen i AirPods 4 väntas sätta en ny standard med sina avancerade teknologier. Apple satsar på en ljudupplevelse i toppklass med flera nya funktioner.

    Aktiv Brusreducering

    Den aktiva brusreduceringen (ANC) i AirPods 4 har uppdaterats för att ge ännu bättre resultat. Genom att använda nya mikrofoner och förbättrade algoritmer kan AirPods 4 effektivt reducera omgivande ljud. Det betyder att vi kan njuta av vår musik eller podcasts utan störande bakgrundsljud, oavsett om vi är i ett bullrigt kontor eller på en livlig gata. Exempelvis sägs den nya modellens ANC kunna hantera brus från caféer och kollektivtrafik med hög precision, vilket gör lyssnarupplevelsen mycket mer behaglig.

    Transparent Läge Och Adaptivt Ljud

    Transparent läge låter användare höra omgivningen samtidigt som de lyssnar på musik. Tack vare nya sensorer och chipsets blir detta läge ännu mer responsivt. AirPods 4:s adaptiva ljudjustering anpassar volymen och klarheten beroende på omgivningen, vilket innebär att vi alltid får optimal ljudkvalitet. Ett exempel på detta är när vi går från ett tyst rum till en bullrig miljö – hörlurarna justerar automatiskt inställningarna för att bibehålla ljudkvaliteten.

    Varianter Och Pris

    Apple AirPods 4 kommer finnas i flera varianter. Grundmodellen erbjuder högkvalitativ ljudupplevelse med aktiv brusreducering och förbättrad röstintegrering med Siri. För de som önskar extra funktioner, finns en premiumvariant med ännu längre batteritid och trådlös laddning.

    Priset för AirPods 4 startar vid cirka 1 795 SEK. Premiumvarianten, som inkluderar extra funktioner som aktiv brusreducering och konversationsfokus, förväntas ha ett högre pris, kring 2 395 SEK.

    Prisklasser och modeller:

    • Standardmodell: Cirka 1 795 SEK, utan aktiv brusreducering
    • Premiumvariant: Cirka 2 395 SEK, med aktiv brusreducering och adaptivt ljud

    Tillgänglighet Och Lanseringsdatum

    Apple AirPods 4 lanseras officiellt den 20 september. Lanseringsdatum är bekräftat av Apple under deras senaste evenemang. Försäljningen startar samtidigt globalt, vilket innebär att vi i Sverige kan förvänta oss dem i Apple Store och hos auktoriserade återförsäljare samma dag.

    Förhandsbokning

    Förhandsbokningen för AirPods 4 börjar en vecka innan lansering. För de som vill säkra sitt exemplar, rekommenderas att lägga en förhandsbeställning. Tidigare modeller har haft höga försäljningssiffror direkt vid lansering, vilket kan leda till tillfälliga lagerbrister.

    Pris

    Pris för AirPods 4 i Sverige är satt till 1 795 SEK för standardmodellen. Den avancerade premiumvarianten med extra funktioner kommer att kosta 2 395 SEK. Priserna kan variera något beroende på återförsäljare och eventuella kampanjer.

    Tillgänglighet

    AirPods 4 kommer att finnas tillgängliga både online och i fysiska butiker. Förutom Apple Store kan de köpas hos flera av Apples auktoriserade återförsäljare, inklusive Media Markt, Elgiganten och Webhallen. Vi rekommenderar att kontrollera lagerstatus online för att undvika besvikelser.

    ModellPris (SEK)LanseringsdatumTillgänglighet
    AirPods 4 (standard)~1 79520 septemberApple Store, auktoriserade återförsäljare
    AirPods 4 (premium)~2 39520 septemberApple Store, auktoriserade återförsäljare
    1. Apple Pressmeddelande https://www.apple.com/
    2. Media Markt https://www.mediamarkt.se/
    3. Elgiganten https://www.elgiganten.se/
    4. Webhallen https://www.webhallen.com/

    Airpods 4 vs Pro 2

    AirPods 4 med Brusreducering

    AirPods 4 erbjuder aktiv brusreducering (ANC). Den senaste teknologin har förbättrats för att ge ännu bättre resultat, vilket minimerar bakgrundsljud och ökar ljudkvaliteten. Med ett adaptivt läge anpassar hörlurarna ljudet beroende på miljön. Transparansläget låter användare höra omgivande ljud samtidigt som de lyssnar på musik, vilket är praktiskt i stadsmiljöer eller på kontoret.

    AirPods Pro 2

    AirPods Pro 2, å andra sidan, tar brusreduceringen till en högre nivå. Den avancerade ANC-tekniken anpassar sig snabbare och mer effektivt till olika miljöljud. Med H2-chip, erbjuder Pro 2 mer exakt ljudjustering. Hörlurarna har också bättre passform och inkluderar ytterligare öronproppar i olika storlekar för optimal komfort. En annan fördel är en riktigt bra batteritid på upp till 5 timmar på en enda laddning och totalt 30 timmar med laddningsfodralet, liknande AirPods Pro 2.

    Sammanfattning

    AirPods 4 släpps den 20 september och väcker stor förväntan. AirPods 4 erbjuder förbättrad ljudkvalitet, längre batteritid och nya smarta funktioner. Bland de mest efterlängtade funktionerna finns förbättrad ljudkvalitet med bättre bas och tydligare diskant samt stöd för Spatial Audio. Den nya modellen har liknande batteritid på upp till 5 timmar på en laddning och totalt 30 timmar med laddningsfodralet. AirPods 4 integreras bättre med Siri och har adaptiv brusreducering.

    Designen är mer ergonomisk och stilren med förbättrad passform som passar fler användare och minskar risken för att öronsnäckorna ramlar ut. Det nya laddningsetuiet är mindre och mer praktiskt, vilket gör det enklare att bära med sig AirPods 4 utan att offra batterikapacitet. Trots den mindre storleken erbjuder fodralet fortfarande upp till 30 timmars speltid. AirPods 4 kommer att finnas tillgängliga i Apple Store och hos auktoriserade återförsäljare för runt 1 795 SEK.

    Ljudkvaliteten och brusreduceringen i AirPods 4 väntas sätta en ny standard. Den aktiva brusreduceringen (ANC) har uppdaterats för bättre resultat, vilket gör att användare kan njuta av musik eller podcasts utan störande bakgrundsljud, även i bullriga miljöer. Transparent läge låter användare höra omgivningen samtidigt som de lyssnar, och den adaptiva ljudjusteringen anpassar volym och klarhet beroende på omgivningen.

    Artikeln jämför också AirPods 4 med AirPods Pro 2. AirPods 4 erbjuder aktiv brusreducering och ett adaptivt läge, medan AirPods Pro 2 har mer avancerad ANC-teknik som anpassar sig snabbare till olika miljöljud. Pro 2-modellen har dessutom ett H2-chip för mer exakt ljudjustering och en bättre passform med fler öronproppar. Båda modellerna har liknande batteritid, med upp till 5 timmar på en laddning och totalt 30 timmar med laddningsfodralet.

    Försäljningen av AirPods 4 börjar den 20 september, med förhandsbokning som öppnar en vecka innan lanseringen. AirPods 4 kommer finnas tillgängliga online och i fysiska butiker, inklusive Apple Store och auktoriserade återförsäljare som Media Markt, Elgiganten och Webhallen. Kontrollera lagerstatus online för att undvika besvikelser.

    Källor

    Fler nyheter