Kontaktuppgifter
  • Bergendorffsgatan 8E, 652 16, Karlstad
  • 076-006 78 10
  • kontakt@konsumentvalet.se

Prenumerera Nyhetsbrev

    Spacetop G1 lanseras i oktober 2024

    spacetop G1-min

    Jag har alltid varit fascinerad av teknik som förenklar vårt dagliga liv, och Spacetop G1 från Sightful är inget undantag. Lanseringen i oktober 2024 av denna innovativa enhet har verkligen fångat min uppmärksamhet. Med sin tunna design och inbyggda AR-glasögon är den lätt att bära med sig, perfekt för oss som alltid är på språng.

    Det som verkligen imponerar mig är dess kraftfulla Qualcomm-chipset som ger en 70% prestandaökning jämfört med tidigare modeller. Dessutom kan jag arbeta oavbrutet i upp till åtta timmar tack vare det imponerande batteriet. Oavsett om jag sitter på tåget, flyget eller kontoret, känns det som att Spacetop G1 kommer att vara en pålitlig följeslagare.

    Översikt Av Spacetop G1

    Inovativa Egenskaper

    Spacetop G1 är designad med bärbarhet i åtanke och är tillräckligt tunn för att passa i en ryggsäck utan besvär. AR-glasögonen kan fällas ner till ett snyggt format, vilket gör dem mindre skrymmande jämfört med andra headset. Användaren kan fortfarande uppfatta omgivningen och förblir ansluten till den verkliga världen. Med en kraftfull Qualcomm-chipset som erbjuder en 70% prestandaökning jämfört med tidigare modeller, säkerställs smidig drift även vid krävande uppgifter. En imponerande batteritid på upp till åtta timmar gör det möjligt att arbeta oavbrutet under hela dagen, oavsett om användaren är på tåget, flyget eller kontoret. Optikens uppdateringsfrekvens på 90 Hz ger skarpa och responsiva visuella intryck, vilket bidrar till en immersiv upplevelse.

    • Plattform: Qualcomm Snapdragon QCS8550AI med Dual eNPU V3 (48 INT8/12 FP16 TOPs).
    • Lagring: 128 GB UFS 3.1 (102 GB tillgängligt).
    • Batteritid: Upp till 8 timmar.
    • Perifera portar: 2 x USB-C upp till 10 Gbps.
    • Laddningstid: Från 0 till 85% på mindre än 2 timmar.
    • Strömadapter: Dual Port USB-C, upp till 63W (110V/220V).
    • Display: 2 x OLED paneler, 1920×1080 pixlar per öga, 50-graders synfält.
    • Pixlar per grad (PPD): 44 pixlar.
    • Linsalternativ: Anpassade slipade linser (800D till -600D).
    • Ljud: 2 x open-ear högtalare.
    • Mikrofon: Optimerad för online-möten.
    • Anslutning: WiFi 7 (802.11a/b/g/n/ac/ax/be) och eSIM/Nano-SIM.
    • Webbkamera: Upp till 5 MP (2592×1944 pixlar).
    • Tangentbord: Fullstort med 79 tangenter och stöder flera språk inkl. engelska.
    • Pekplatta: Med multitouch-gester (135 mm x 85,5 mm).
    • Driftstemperatur: 10°C till 35°C.
    • Dimensioner och vikt:
    • Minsta höjd: 0,51 tum (13 cm)
    • Maximal höjd: 2,44 tum (62 cm)
    • Bredd: 11,81 tum (300 cm)
    • Djup: 9,09 tum (231 cm)
    • Glasögon vikt: 0,18 lbs (85 gr)

    Design Och Användarupplevelse

    Skärmfria Lösningskoncept

    Spacetop G1 erbjuder en unik skärmupplevelse med sina integrerade AR-glasögon. Glasögonen kan fällas ner till en kompakt format, vilket gör dem mindre skrymmande än traditionella headset. Denna design gör det möjligt för användare att arbeta utan en fysisk skärm samtidigt som de förblir medvetna om sin omgivning. Den höga uppdateringsfrekvensen på 90 Hz ger skarpa och responsiva visuella intryck, vilket bidrar till en bra och uppslukande användarupplevelse. Med en upplösning på 1920×1080 pixlar per öga och 44 pixels per degree (PPD) säkerställs klart textåtergivning och skarpa bilder.

    Interaktivitetsfunktioner

    Interaktivitetsfunktionerna hos Spacetop G1, resultat av omfattande forskning och tester, förbättrar användarupplevelsen avsevärt. Glasögonen är utrustade med två öppna hörlurar och en mikrofon optimerad för online-möten. Detta gör det möjligt att delta i digitala möten utan externa enheter. En 5 MP-webbkamera med en upplösning på 2592×1944 pixlar stöder videosamtal i hög kvalitet. De två USB-C-portarna möjliggör snabb dataöverföring upp till 10 Gbps och en smidig laddningstid från 0 till 85 % på mindre än två timmar. Allt är utformat för att leverera en effektiv och sammanhängande användarupplevelse för dagligt bruk.

    Spacetop G1 är utrustad med en Qualcomm Snapdragon QCS8550 AI-plattform och har en batteritid på upp till åtta timmar. Detta gör enheten till en pålitlig följeslagare för arbetsuppgifter, både på kontoret och på resande fot. Dual Port USB-C-strömförsörjningen med upp till 63W möjliggör dessutom laddning från flera källor, vilket ökar bekvämligheten ytterligare.

    Information från tester och forskning bekräftar dessa funktioner, vilket gör Spacetop G1 till en intressant nyhet på marknaden.

    Potentiell Påverkan På Arbetsmiljön

    Virtuellt Skrivbord

    Spacetop G1 erbjuder en virtuell skrivbordsmiljö som kan förändra hur vi arbetar. Med inbyggda AR-glasögon får användaren en stor skärmyta utan att behöva en fysisk bildskärm. Detta kan minska behovet av stora, otympliga skärmar på kontoren och skapa mer flexibla arbetsplatser. Enligt tester och forskning ger enheten skarp och tydlig textåtergivning, vilket är viktigt för långvarigt arbete.

    Framtidens Arbetsplats

    Med den kraftfulla Qualcomm Snapdragon QCS8550 AI-plattformen och upp till 8 timmars batteritid erbjuder Spacetop G1 en lösning för mobila arbetare. Den tunna designen och bärbarheten gör det enkelt att ta med enheten överallt, från kontoret till möten och även på affärsresor. AR-glasögonen gör det möjligt att förbli ansluten till den verkliga världen samtidigt som man arbetar i en virtuell miljö. Forskning indikerar att denna typ av teknik kan förbättra produktiviteten och arbetsmiljön, särskilt för dem som ofta arbetar på resande fot eller i olika miljöer.

    Tillgänglighet Och Prissättning

    Lanseringsdatum

    Spacetop G1 planeras att lanseras i oktober 2024. Förbeställningar är redan möjliga, vilket ger konsumenter chansen att säkra enheten före officiell release. Informationen om den exakta lanseringen i Sverige har ännu inte tillkännagivits, så vi följer utvecklingen noga.

    Prissättningsstrategier

    Spacetop G1 kommer att ha ett pris på 1900 dollar i USA, vilket motsvarar cirka 20 500 kronor. Förbeställare kan även dra nytta av särskilda erbjudanden. Priset inkluderar enheten med tillhörande AR-glasögon. Vidare kostnadsstruktur i Sverige och andra europeiska länder är ännu inte bekräftad, men vi förväntar att den hålls inom ett liknande prisspann.

    Videos som finns just nu på produkten

    Fler nyheter